. Ma Emma napja van.
Ki védi meg az erőszaktól a kivándorolt magyarokat?
2016-07-11 07:36:10
Ki védi meg az erőszaktól a kivándorolt magyarokat?

Ki védi meg az erőszaktól a kivándorolt magyarokat?

Ötvenhét százalékkal nőtt a rasszista gyűlölet-bűncselekmények száma az uniós népszavazás óta Nagy-Britanniában, közel napi kétszáz verbális vagy fizikai támadás ért már a szigetországban élő bevándorlókat, többségében Kelet-Közép-Európából érkezett munkavállalót.


Londonban legutóbb uszító mondatokat festettek egy lengyel kulturális központ falára, de számos rendőri jelentés szól véres, fizikai atrocitásokról is. Európai parlamenti képviselői irodámhoz is tucatnyi jelzés és megkeresés érkezett már Angliában élő magyaroktól, akiket a Brexit óta szóbeli, két konkrét esetben enyhébb fizikai támadás is ért; tudhatóan azért, mert kelet-európai munkavállalók.


Ez az eredménye annak, ha populista pártvezetők, egyfajta politikai terroristaként bűnbakot kreálnak embercsoportokból és uszító kampányt indítanak ellenük. Ez az eredménye az EU-ellenes hadjáratnak, a hazug és erkölcstelen nyilatkozatoknak. Ez egyértelműen a hatalmi vágytól vezérelt és gyűlöletkampányokat folytató politikai vezetők felelőssége.


Azzal, hogy nemcsak tűrik, de hergelik is az indulatokat, felelőssé válnak minden egyes támadásért. És ebben nincs különbség Nigel Farage és Orbán Viktor között. A Fidesz miniszterelnöke plakátokon uszít az Európai Unió ellen, miközben brit tükörképe számára mi vagyunk az "élősködők", mi vagyunk azok, akik elveszik a munkájukat, a segélyeiket, a jólétüket.


Ha mi gyűlölködünk, ne csodálkozzunk, ha valakik minket is gyűlölni fognak.


Európai parlamenti képviselőként a rendelkezésemre álló eszközökkel mindent elkövetek azért, hogy a külföldön élő magyarokat meg tudjuk védeni az ellenük irányuló verbális vagy fizikai erőszaktól.


Elvárom, hogy a magyar kormány is ezt tegye: gyűlöletkeltés helyett felelős politikát!


856 nappal vagyunk a miniszterelnök vízválasztó, az illiberális államot meghirdető tusványosi beszéde után. Akkor megfogadtam, hogy európai képviselőként nyílt levélben fogom minden héten figyelmeztetni a közvéleményt a rezsim bűneire. Kilencvenkilencedik alkalommal kongatom a harangokat, de addig folytatom, amíg szükség van rá. Mert európai demokrataként ez a dolgom.


Ujhelyi István, az MSZP alelnöke, Európai Parlamenti képviselő - OS

Fotó: Hír6.hu

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
Bővebben >>