. Ma Auguszta napja van.
Ki vállalja a felelősséget a tűzszerészek túlterheltségéért?
2016-09-23 03:06:48
Ki vállalja a felelősséget a tűzszerészek túlterheltségéért?

Ki vállalja a felelősséget a tűzszerészek túlterheltségéért?

Az egykori bombázó lőtér tűzszerészeti mentesítése óriási leterheltséget jelentett a tűzszerész alakulat számára. Ez is kiderül a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság és a tűzszerész ezred közötti létrejött szerződésből, amiben rögzítették, hogy mentesítést három, esetenként négy tűzszerész mentesítő csoport végzi egyidejűleg heti hét napban, napi 10 órában.


Ráadásul a tűzszerész alakulat állományát emellett a határzár építésébe is bevonták. Mindezek következtében döbbenetes mértékű túlórát kell teljesíteni.


Míg 2010-ben az alakulatnál elrendelt túlszolgálat 17 ezer óra volt, addig 2015-ben ez a szám meghaladta a 45 ezret! Ez a leterheltség már a tűzszerész alapfeladatok ellátását is veszélyeztetheti.


Mindezek fényében különösen döbbenetes, hogy e feladatot fél éven keresztül, ráadásul a kormányrendelettel ellentétesen, ingyen végeztették a tűzszerész ezreddel. Azt a gyermeteg magyarázatot pedig senki nem gondolhatja komolyan, hogy egy bombázó lőtér esetében nem számítottak jelentős mennyiségű robbanóanyag jelenlétére.


Az is magyarázatra szorul, hogy a Honvédelmi Minisztérium cége, a HM EI Zrt. miért a magántulajdonban álló Különleges Biztonsági Szolgáltató és Tanácsadó Kft. alvállalkozójaként vett részt a projektben, és milyen feladatot, mennyiért látott el?


Magyarázatot várunk a Kormánytól: miként kerülhetett sor a Magyar Honvédség kizsákmányolására, és ki vállalja a felelőssége a tűzszerészek túlterheléséért?


Demeter Márta, országgyűlési képviselő - OS

Fotó: híradó.hu

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
A legfontosabb jogaink munkavállalóként – Jobb tisztában lenni velük!
Sajnos gyakran hallani rémhíreket főnökök garázdálkodásáról, ahogy pokollá teszik a munkavállalók életét. Bármennyire is szükségünk van a munkára, téves gondolat, hogy mi...
2024-03-21 16:49:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Március 31-ig kell érvényesíteni a felsőoktatási diákigazolványokat; ahhoz, hogy az érintettek kedvezményesen ...
Bővebben >>