. Ma Márk napja van.
Ki fogja vezetni a buszokat?
2016-08-22 08:52:24
Ki fogja vezetni a buszokat?

Ki fogja vezetni a buszokat?

Sok év semmittevés után idén legalább már beszél a kormány az állami közlekedési társaságok buszparkjának frissítéséről. Látva ugyanakkor az ágazat helyzetét és azt, hogy továbbra is semmibe veszik a munkavállalókat, kérdés, hogy ki fogja vezetni a buszokat. Nem tudni azt sem, hogy mikor, és milyen elvek mentén jöhet az elkerülhetetlen közlekedési reform.


Ha érthetetlen, és védhetetlen presztízsberuházásokról van szó, akkor semmi sem drága a  kormánynak. Az ország működésének egyik alapfeltételét jelentő közlekedési ágazat rendbetétele ugyanakkor vagy nem érdekli a döntéshozókat, vagy fogalmuk sincs, hogy mit kellene tenniük. Az utolsó utáni pillanatban is csak ködös tervekről és apró lépésekről hallunk a "Volán-társaságok" elöregedett járműparkjának frissítése kapcsán.


Eközben a teljes közlekedési ágazatban a súlyos munkaerőhiány már működési zavarokat okozhat. A kormány mégis semmibe veszi a munkavállalókat: a napokban kiderült, hogy Seszták Miklós miniszter érdemi tárgyalásra sem hajlandó a szakszervezetekkel az elkerülhetetlen béremelésről és a megfelelő munkafeltételek biztosításáról.


Ez a súlyosan felelőtlen, az elvándorlást erősítő politika mindenkire vissza fog hullani és beláthatatlan gazdasági problémákat is okozhat. A sztrájk viszont senkinek sem jó, azzal mindenki csak veszíthet és amennyiben erre sor kerül az ágazatban, az kizárólag az alkalmatlan döntéshozók felelőssége lesz.


Keresztes László Lóránt, közlekedéspol. szakszóvivő - OS

Fotó: Pécsma.hu

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>