. Ma Márk napja van.
Kezdődik a BKV dolgozóinak kifosztása
2016-11-09 05:41:44
Kezdődik a BKV dolgozóinak kifosztása

Kezdődik a BKV dolgozóinak kifosztása

"A kormány mindig készen áll arra, hogy a fővárosnak segítséget nyújtson" – fogalmazott Lázár János idén januárban, amikor a magyar állam átvette a BKV-től az agglomerációs járatok üzemeltetését, és áttelepített mindent a Volán Zrt.-hez. Szűk egy évvel később, múlt hét pénteken délután 4 órakor a BKV dolgozói arról kaptak tájékoztatást a BKV központjától, hogy az agglomerációs járatokon a dolgozók utazási igazolványai egyik napról a másikra érvénytelenné váltak.


Azaz: a BKV által biztosított utazási lehetőséget az állam egyik napról a másikra elvette 12,000 embertől és családjaitól. Ez azt jelenti, hogy ha egy érintett családban két felnőtt és csak egy gyermek van, az állam egyik napról a másikra közel havi 15,000 ft-ot, azaz évente 170,000 forintot vett el a BKV dolgozóitól (figyelembe véve, hogy a BKV saját munkavállalóinak megtéríti a bérletár 86%-át a hatályos jogszabályoknak megfelelően).


Különösen annak tükrében gyanús a minden előzmény nélküli döntés, hogy nem régiben zajlott le sikertelenül az M3-as metró felújításának idejére beszerzendő buszok pályázata, ami eredménytelenül zárult. Ezek alapján úgy tűnik, a kormány most a budapestieken veri le, hogy nem a kormánynak tetsző beszállító nyerte a tendert.


Az agglomerációs járatok államosításakor a kormány egyértelműen vállalta, hogy nem éri hátrány a BKV dolgozóit. Hogyan nevezheti magát családbarátnak egy kormány, ha potenciálisan 12,000 családtól vesz el 170,000 forintot egyik napról a másikra?


Ezért követeljük, hogy a területért felelős Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Fővárosi Önkormányzat haladéktalanul válaszolják meg az alábbi kérdéseket:
 - Ki és mikor hozta meg ezt a döntést?
 - Ki vállalhat a felelősséget a 12,000 BKV-dolgozó megrövidítéséért?
 - Ki és mit tesz annak érdekében, hogy helyreállítsák az eredeti állapotot?
 - Van-e összefüggés a döntés és a metrópótló buszbeszerzés sikertelen lezárása között?


Kérdéseinket megküldjük Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszternek, Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszternek és Tarlós István főpolgármesternek.


Kunhalmi Ágnes, országgyűlési képviselő, az MSZP budapesti elnöke
 Horváth Csaba, a fővárosi MSZP képviselői csoport vezetője

OS

Fotó: Atv

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>