. Ma Béla napja van.
Kettős kormányzati álláspont a szabadkereskedelem tárgyában
2015-04-15 09:12:38
Kettős kormányzati álláspont a szabadkereskedelem tárgyában

Kettős kormányzati álláspont a szabadkereskedelem tárgyában

Az LMP nyílt levélben fordult Szájer Józsefhez, azt kérdezve, hogy az Európai Parlament Kereskedelmi Bizottságának tagjaként élt-e a jogával és betekintette-e az EU-USA szabadkereskedelmi egyezmény jelenleg létező titkos dokumentumaiba.

 

Az LMP szerint ugyanis elfogadhatatlan, hogy a kormánypárt továbbra sem foglal állást egyértelműen a TTIP-val kapcsolatban, miközben minden szükséges információ a rendelkezésére áll, csak azokat eltitkolja a magyar választók elől.

 

A Szájer József által jegyzett néppárti jelentés kiáll a szabadkereskedelmi egyezmény mellett, miközben a Kormány hivatalos álláspontja szerint csak akkor tudja támogatni a megállapodást, ha az nem ellentétes a magyar érdekekkel. Az LMP meggyőződése szerint a Magyarország önrendelkezését veszélyeztető és kiszolgáltatottságát végletesen felerősítő egyezmény egyértelműen káros hazánk számára.

 

A párt ezért választ szeretne kapni Szájer Józseftől arra a kérdésre, hogy miért támogatja mégis a TTIP-t azelőtt, hogy erről Magyarországon érdemi társadalmi vita zajlott volna, és hogy EP-képviselőként lobbizni fog-e az egyezmény elfogadásáért a kormánynál.

Az LMP szerint a kormánypárt által a szabadkereskedelmi egyezmény kapcsán folytatott kettős beszéd egyértelműen annak a bizonyítéka, hogy a Fidesz maga is tudja, hogy az egyezmény árt Magyarországnak, de nem merik felvállalni a leszavazását.

 

 

 

 

Schmuck Erzsébet, országgyűlési képviselő

Meszerics Tamás, EP képviselő

MTI

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>