. Ma Auguszta napja van.
Kerületünk születésnapja
2016-05-26 02:26:54
Kerületünk születésnapja

Kerületünk születésnapja

Kerületünk június 1-jén ünnepli 78. születésnapját, amely alkalomból május utolsó hétvégéjén számos programmal várjuk a lakosokat és látogatóinkat a kerület több pontján.


Május 28-án, szombaton 14.00-18.00 Óriás Játszóteret rendezünk Gyermeknap alkalmából, amely kora délutántól egy igazi családi kikapcsolódást nyújt majd azoknak, akik ellátogatnak a Béke tér hátsó részére, ahol kézműves foglalkozás, ugráló vár, óriás csúszda, trambulin, arcfestő, játszóház várja a gyerekeket. 

Május 28-án, szombaton 19.00 órától Boban Markovic Orkestar koncert a Béke téren! Boban Markovic híres szerbiai trombitaművész, egy pörgős, dallamos koncerttel tiszteleg a XIII. kerület születésnapja előtt. Nem túlzunk, ha azt állítjuk, hogy Európa talán legnépszerűbb fúvószenekaráról beszélünk. Boban Markovic mindent elért, amit zenekar elérhet a világ ezen szegletében, díjak sokasága, több százezer eladott lemez, klub és fesztiválkoncertek százai, rajongók tízezrei követik örömzenélésüket, bárhol is játszanak Európa országaiban.


Boban Markovic és zenekara idén egyik nyárindító nagykoncertjét a XIII. kerületben tartja, az esemény jogán nem ígérhetünk mást, mint önfeledt, szabad örömzenélést, ahol a Balkán, az európai zenei hagyományok keverednek Boban és zenekarának muzsikájában. A zenekar kedvenc országa továbbra is Magyarország, itt adta Boban élete legszebb, legemlékezetesebb koncertjeit, itt muzsikáltak a legtöbbet, és itt a legnagyobb a felhajtás a koncertek körül továbbra is! Legyenek részesei újra és újra az örömzenélés ünnepének, az örökifjú Boban Markovic Orkestar koncertjének, induljon jól, örömtelien a nyár mindenkinek!


A részvétel díjtalan!

Május 29-én,vasárnap 10.00-20.00 óra között XIII. Kerületi Nemzetiségek Fesztiválját a XIII. kerületi nemzetiségi önkormányzatokkal közösen szervezzük meg a Babér utcai templomkertben, amelynek fővédnöke dr. Tóth József, a kerület polgármestere.


A hagyományoknak megfelelően az idén is a bolgár, cigány, görög, horvát, lengyel, német, örmény, román, ruszin, szerb és szlovák nemzetiség tagjai a Templom melletti téren felállított sátrakban várják a kerület lakosait és a város különböző részeiről idelátogatott vendégeket, ahol a nemzetiségek életét bemutató kiállítással, kézműves foglalkozással, játékokkal ismertetik meg a betérőket. A különleges falatokat kedvelők megkóstolhatják a helyben készült ételspecialitásokat is.


13.30-kor kezdődik a felvonulás zeneszó mellett a környező utcákon, 14.00 órakor folytatódik a program a színpadon a nemzetiségi gyerek és felnőtt művészeti csoportok zenés, táncos műsorával, hazai és külföldi fellépőkkel. A fesztivál a közönséget megmozgató táncházzal zárul. 

Május 28-án, szombaton 15.00 órától a Gyermeknap jegyében "ciripelés" a Tücsökkertben, május 29-én, vasárnap, a Gyermeknapon 10.00-18.00 óra között az Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Házban Családi Játék Napot tartunk, amely egy egész napos játékfesztivál 6 éven felüli gyermekeknek, szüleiknek, nagyszüleiknek. 


100 féle társasjáték, szabadtéri játékok, játékkészítés, papírhajtogatás, versenyek, játékbemutatók, kvízjátékok, játékkiállítás. A játékpályázatok eredményhirdetése és a legjobb pályázati anyagok bemutatója.


A részvétel ezen a programon is díjtalan!

Május 31-e 15.00 órától június 12-ig a RaM-ban díjmentesen tekinthető meg Eszék testvérváros kiállítása.

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
250 ezer szavazót veszíthetett eddig a Fidesz a kegyelmi botrány miatt – derült ki a 21 Kutatóközpont friss, r...
Bővebben >>