. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Kapkodás és hazudozás az Országos Levéltár költözése kapcsán
2016-06-20 03:30:29
Kapkodás és hazudozás az Országos Levéltár költözése kapcsán

Kapkodás és hazudozás az Országos Levéltár költözése kapcsán

Orbán Viktor és baráti körének nagyzási hóbortja komoly nemzeti értéket képviselő gyűjteményeket veszélyeztet!


Az elmúlt héten a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárának általános főigazgató-helyettese alaptalannak nevezte azokat a félelmeket, amelyek szerint a levéltár anyagának a Várból történő kiköltöztetése károkat okozhat hazánk XX. századi története szempontjából kiemelt jelentőségű dokumentumokban. Közölte, hogy az állomány ideiglenes befogadására kijelölt épület alkalmas az iratok tárolására.


A pénteki napon azonban a levéltár költöztetését felfüggesztették, mivel egy szakhatósági jelentés szerint a kijelölt ideiglenes raktárban magas a páratartalom és instabilak a polcok, vagyis az adott hely nem felel meg az állományvédelmi elvárásoknak, ott jelenleg károsodás nélkül az anyag nem tárolható.


A döntéssel tulajdonképpen elismerték azt, amit szakmai szervezetek már korábban jeleztek, hogy a pótolhatatlan dokumentumok átköltöztetéséről szóló döntés veszélyezteti a nemzeti emlékezet e fontos részét.


Az említett történések rámutatnak arra is, hogy ezek a folyamatok előkészítetlenül, a szakmai érvek és szempontok semmibevételével és a közvélemény megtévesztésével zajlanak. A magát nemzetinek és konzervatívnak nevező kormány tevékenysége nem először fenyegeti azokat az értékeket, amelyeknek megóvása egyik legfontosabb feladata lenne!


Komlósi Csaba, kulturális szakszóvivő, LMP - OS

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>