. Ma Márk napja van.
Júniusi programajánló
2016-05-28 03:55:20
Júniusi programajánló

Júniusi programajánló

Június: itt a nyár, az igazi vakáció, a szabadságok kezdetének ideje. Azoknak, akik a nyár elejét szellemi kikapcsolódás jegyében töltenék, ajánljuk a XIII. kerületi júniusi kulturális eseményeket, amelyek között a jól bevált színterek megszokott és a nyári időszak szabadtéri színes programjaival készülünk.


Angyalföldi József Attila Művelődés Központ

Június 3-án, pénteken 16.00 órától 6 Mese - 6 Dal zenés, mesés, rajzos családi délután a DIB'Up Együttessel és a Holdvilág Kamaraszínház Kulturális Egyesülettel.


Hallottatok már mesét az aszaltszilvafáról? Netán bóklásztatok a csokoládéúton, esetleg jártatok a fagylaltpalotában? Vagy épp' a kosár szép árnyékában találkoztatok a virágos elefánttal, netán farkasszemet néztetek vele? No, ha igen, akkor is, ha pedig nem pláne itt van a helyetek meséink és dalaink kellős közepén! Sőt, még le is rajzolhatod őket.


Várja a család apraját és nagyját: Judit, Donáta, Iván és Balázs


A részvétel díjtalan!


Radnóti Miklós Művelődési Központ - RaM

Június 2-án, csütörtök 10.00 órától a RaM kertjében ismét Kacsanap!


Négy évvel ezelőtt ezen a napon tették meg első lépéseiket a RaM belső kertjében született kiskacsák, s ebből az alkalomból a kerület óvodásainak és minden kedves kis látogatónak kacsás programokkal kedveskedünk.


A részvétel regisztrációhoz kötött, jelentkezni a petolilla@kult13.hu e-mail címen lehet!


A részvétel díjtalan!


Szabadtéri rendezvények 

Június 5-én, vasárnap 19.00 órától ismét útjára indul a Nyáresti koncertek a Szent István parkban. Hagyományainkhoz híven első alkalommal a XIII. Kerületi Fischer Annie Zenei AMI Fúvószenekara lép a közönség elé. A 2000-ben „Budapestért” díjat kapott Hollán Ernő utcai Zeneiskolában több mint 900 gyermek tanul különböző tanszakokon. Az iskola növendékeit a pedagógusok zenei műveltségük megalapozása mellett öntevékeny amatőr zenélésre és szakirányú továbbtanulásra készítik fel. A zenekar tagjai kizárólag a Zeneiskola volt és jelenlegi növendékei. A nyitó esten a Fúvószenekartól népszerű melódiákat, filmzenéket és indulók dallamait hallgathatjuk meg. 


Vezényel: Kovács Marianna a zenekar alapító vezetője


18.30 órától nyitott hangszerismereti órán vehetnek részt az érdeklődők.


A belépés díjtalan!


Június 11-én, szombaton 15.00-20.00 óra között Mozgásban a kultúra! – Óriás Kalandpark a Béke téren. 2016-ban először rendezzük meg a Mozgásban a Kultúra! című rendezvénysorozatunkat, amely a nyár mindhárom hónapjában, 1-1 alkalommal várja az örökmozgó gyerekeket, családjaikat, fiatalokat, idősebbeket. Első rendezvényünkön egy óriás kalandparkkal készülünk. Aki pedig megbirkózott az összes akadállyal, kipróbálhatja a légvárat, a kézműves foglalkozásokat, az arcfestést, illetve még sok más izgalmas programot. Kezdjük egy igazi kalandozással a nyarat!


A részvétel díjtalan!


Június 16-án, csütörtökön 15.00-19.00 óra között folytatódik a Lakóközösségi Napokrendezvénysorozat. Júniusban kivételesen két helyszínen várjuk egyszerre látogatóinkat, az Országbíró sétányon és a Ruttkai parkban, ahol a szervezők és a helyi civil szervezetek várják a környéken lakókat egy kis vidám délutáni kikapcsolódásra. A sátrakban társasjátékok, kézművesség, játékok készítése újrahasznosított hulladékból, ingyenes egészségügyi vizsgálat, szűrés, közbiztonsági és gazdálkodási tanácsok, a szabadtéren népi játszóház, óriáscsúszda, kutya-show, "talléros játékok" – amelyekkel apróbb ajándékokhoz, játékokhoz lehet jutni – várják a kicsiket és a nagyokat. A színpad klasszikus zenét, csárdást, bábjátékot, mesés verseket, dalokat, ütős-és könnyűzenét, operettet, musicalt, néptáncbemutatót, zumbát, egzotikus dobolást és táncot kínál a látogatóknak. 


A rendezvény szervezésében és lebonyolításában közreműködik a XIII. kerületi Szociális Szolgáltató Központ és a Prevenciós Központ. 


A részvétel díjtalan!

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>