. Ma Auguszta napja van.
Jön a tavasz, hasznos tartozék a kertben egy benzines fűkasza!
2023-03-13 17:16:56
Jön a tavasz, hasznos tartozék a kertben egy benzines fűkasza!

Jön a tavasz, hasznos tartozék a kertben egy benzines fűkasza!

A kertrendezésnek az egyik kedves vagy éppen nem mindenkinek népszerű kötelezettsége a fűnyírás, de vannak olyan területek, ahová nem ajánlatos fűnyíróval bemenni vagy pedig nem is lehet. Ezekre a helyekre a legjobb választás a benzines fűkasza.

 

Elektromos vagy benzines fűkaszát válasszunk?

 

A Bonus Shop benzines fűkaszái részletes választékot nyújtanak, de mi van, ha valaki elektromosat szeretne vásárolni? Mindkettőnek megvannak az előnyei és hátrányai. A benzinmotoros sokkal zajosabb, mint elektromos társa, így nagyvárosi környezetben, ahol nem szoktak annyira hozzá a fűkasza hangjához, ildomosabb inkább elektromosat választani.

 

A benzinmotoros fűkasza, ahogy a neve is mutatja, benzinnel működik, így nincs szükség kábelekre, ezért a hatótávolsága szinte végtelen. Ugyanakkor választhatunk akkumulátorral használható eszközt is, ahol szintén nem kell magunk után vonszolni a kábeleket.

 

A benzines fűkaszák típusai

 

A fűkasza egy olyan kellék, amely minden kerttulajdonos fészerében jelen kell, hogy legyen, annyira praktikus és sokoldalú felhasználású. Részt vesz a gyomirtásban, a nehezebben megnyírható cserjék ritkításában, és olyan keskeny területek elrendezésében, ahová más nagyobb kerti szerszámgépek nem férnek be. Ilyenformán fűkaszával tudjuk lenyírni a füvet a házunk előtti kis sávokban vagy pedig a kerítés mellett.

 

A fűkaszák árát a márka mellett a teljesítményük és a kiegészítőik mennyisége határozza meg. A 25 cm3-esnél nagyobb teljesítmények már a terjedelmesebb udvarok kísérői, és ha valaki kipróbálta használatukat, bizony nem fog utána már egyhamar lemondani róla. A motor teljesítményével kapcsolatban érdemes még megemlíteni, hogy vásárlásnál vegyük figyelembe, hogy az adott készülék energiatakarékos-e.

 

Általában minden fűkasza tartalmaz damilt és forgókést. A keményebb cserjékhez ez utóbbit használjuk. Azonban vannak még drágább benzines fűkaszák is, amelyekhez pl. sövény- vagy bozótvágó is tartozik. Érdemes átgondolni, hogy megéri-e egy ilyen készülékbe beruházni vagy inkább egy kétfunkciós benzines fűkaszába és mellette újabb kerti kisgépekbe.

 

Mindig csak óvatosan!

 

Akik már sok éve dolgoznak a kertben, azok számára is van mindig tanulnivaló. Így nagyon fontos, hogy senki ne bízza el magát, hogy ő már rutinos fűkaszás, hiszen röpködő gallyak mindig lesznek a levegőben. Épp ezért kiemelten kötelező a védőszemüveg használata, mellette pedig egy kerti kesztyű, illetve csizma, bakancs viselése ajánlott.

 

A vásárláskor a fontos szempontok közé tartozik még a készülék rezgése, ugyanis ha hosszasabban kell használni a fűkaszát, jó lenne, ha nem rázná ki belőlünk a lelket is. Hatékonyabban tudjuk használni a fűkaszát, ha megtaláljuk a megfelelő fogást rajta, ebben az ergonómiailag jó kialakítású fogantyúk segítenek.

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
A legfontosabb jogaink munkavállalóként – Jobb tisztában lenni velük!
Sajnos gyakran hallani rémhíreket főnökök garázdálkodásáról, ahogy pokollá teszik a munkavállalók életét. Bármennyire is szükségünk van a munkára, téves gondolat, hogy mi...
2024-03-21 16:49:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A volt főpolgármester szerint Vitézy Dávid semmihez sem ért a közlekedésen kívül, Szentkirályi Alexandra – ak...
Bővebben >>