. Ma Márk napja van.
Jön a nyugdíjadó, a fizetős egészségügy és az adóemelés...
2014-09-23 19:10:42
Jön a nyugdíjadó, a fizetős egészségügy és az adóemelés...

Jön a nyugdíjadó, a fizetős egészségügy és az adóemelés...

Orbán brutális megszorításokra készül: megadóztathatják a nyugdíjakat, fizetős lehet az egészségügy, új adók jöhetnek.

 
Orbán Viktor álljon ki és ismerje el, hogy az önkormányzati választás után megadóztatja a nyugdíjasokat, fizetőssé teszi az egészségügyi ellátást és óriási adóemelést jelent be! Még maga a kormányfő sem tagadja, hogy olyan változtatásokra készül, amelyek a Fidesz szavazótáborát is kedvezőtlenül érintik. Nem véletlen, hogy a kormányfő még a Fidesz évadnyitó frakcióülésén sem mert beszélni terveiről.
 

Amint az kiszivárgott, Orbán csökkenteni akarja az „államból élők arányát.” Mindez azt jelentheti, hogy csökkenteni, illetve adóztatni fogják a nyugdíjakat, emelkedik a nyugdíjkorhatár, a betegeknek az ellátások, szolgáltatások jelentős részéért fizetniük kell, és új adók kivetésének lehetőségét is vizsgálják. A közszférában tömeges elbocsátások várhatók.

 

Nem véletlenül halasztották el a költségvetés benyújtását október végére. Abban ugyanis már ott van minden, amire készülnek. Orbán és a Fidesz a választás után mindenkit az árokba löknek: nyugdíjasokat, betegeket, közalkalmazottakat, köztisztviselőket, bérből és fizetésből élő emberek millióit. Saját oligarcháiktól persze egy fillért sem kívánnak elvenni.

 

Orbán az intézkedések időzítését azzal magyarázza, hogy most sokáig úgysem lesz választás.

 

Az MSZP felhívja az emberek figyelmét, hogy egy választás még lesz, amelyen gátat lehet vetni ennek az elképzelésnek: október 12-én.

 

Lukács Zoltán,
az MSZP alelnöke, frakcióvezető-helyettes

 

Olvasói vélemény:

"Ha jelentősen csökkentené a kormány az államháztartás kiadási oldalát, akkor először SAJÁT MAGUKON KERESZTÜL MUTASSANAK PÉLDÁT, HOGY ÉVENTE A MAGAS JÖVEDELMŰEK NE VAGYONOSODJANAK AZ EGYKULCSOS ADÓVAL TOVÁBB, HANEM A JÖVEDELMÜKNEK MEGFELELŐEN FIZESSENEK 30 %-os SZJA-t! Jelenleg az egykulcsos adóval évente 540 milliárd forintot vesznek ki az államháztartásból. TEHÁT ELŐSZÖR MAGUKKAL KEZDJÉK A MEGSZORÍTÁSOKAT!!! Az államból élők számát is úgy lehet csökkenteni, hogy elsősorban építsék le a különböző minisztériumokban felduzzasztott államtitkárok és egyéb vezetők létszámát, amivel jelentős költségmegtakarítás érhető el. Ez vonatkozik az egész államapparátus vezetői létszámának a csökkentésére, így a Köztársasági Elnöki Hivatal, az Országgyűlés Hivatala, de nem is sorolom, mert az emberek jól ismerik a rengeteg improduktív munkaterületet betöltők arányát, akik az egykulcsos adóval meg tudtak annyira vagyonosodni, hogy átmehetnek az öngondoskodó gazdasági társaságok és különböző vállalkozások gyakorlati életébe!!!"

Utoljára frissítve: 2014-09-23 23:20:42

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>