. Ma György napja van.
Jelentős útfelújítások a XIII. kerületben
2015-10-10 03:23:24
Jelentős útfelújítások a XIII. kerületben

Jelentős útfelújítások a XIII. kerületben

2015-ben 7 útfelújítást és 1 parkoló építését tervezi a kerületi önkormányzat, összesen közel 260 millió Ft összegben. A két legnagyobb felújítás a Hajdú utcához kötődik. A Fáy utca - Petneházy utca között aszfaltszőnyegezés, járda, parkoló kiépítése, a Forgách utca – Fáy utca között pedig parkoló építése valósul meg, összesen közel 100 millió forint értékben.


A felújítások részei a 2018. december 31-ig szóló 115 km hosszú burkolt útra, 12 km kerékpárútra, 198 km járdára és 643 ezer m2 burkolatlan közterültre kiírt közbeszerzési eljárásban szereplő beruházásoknak.


A 320 m hosszú 7,20 m széles utca felújítása során az útszegély-köveket cserélik és új térkőburkolatú járda is épül. Ugyanezen a szakaszon merőleges parkolóhelyeket alakítanak ki ki, az út túloldalán a párhuzamos parkolót megszüntetik. A 2013-ban megépült parkoló beruházásához hasonlóan térkő és gyeprácskő burkolatú parkolófelületek készülnek. Ez a technológia kevésbé érzékeny a téli időjárási körülményekre, ezért legkésőbb november hónapban kezdődnek a kivitelezési munkálatok.

 

Jelentős útfelújítás lesz a Katona József utca Kresz Géza utca - Hegedüs Gyula utca közötti szakaszán, ahol új aszfaltszőnyegezést kap a 190 méter hosszú, 9 méter széles útszakasz, költsége meghaladja a 40 millió forintot.

 

Aszfaltszőnyegezést és járdaépítést végeznek a Koma utca Fiastyúk utca - Mosoly utca közötti szakaszán útszegély-kövek cseréjével. A meglévő aszfaltburkolatú járda helyett térkő burkolatú járda épül gépkocsi behajtókkal és gyalogos bejárókkal együtt.

 

Aszfaltszőnyegezéssel újul meg az Övezet utca a Nővér utca - Béke utca között. Elkészül a Forgách köz aszfaltszőnyegezése, ahol a parkolók gyeprács-burkolatot kapnak és a Lőportár utca is az Angyalföldi utca - Kassák Lajos utca között.

 

Évtizedek után, több tárgyalás és jogi egyeztetés eredményeként két forgalmi sávra szélesedhet ki a Reitter Ferenc utca (Országbíró utca – Frangepán utca között) páratlan oldala. Az útpálya-szélesítési munkákat megelőzi a közmű alépítmények kiváltása.

A Szomszéd utcában a Fiastyúk utca - Mosoly utca között lakóépületek kivitelezését kezdték meg, ezért az aszfaltszőnyegezésre és járdaépítésre a jövő évben kerül sor.

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha en...
Bővebben >>