. Ma Emma napja van.
Játszmák a vonal két végén
2016-08-23 03:12:35
Játszmák a vonal két végén

Játszmák a vonal két végén

A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége (LESZ) felkérésére 2016. augusztus végén a 35 éves szegedi S.O.S. Telefonos Lelkisegély Szolgálat rendezi meg e szervezetek XXIX. országos találkozóját. A rendezvényen 8 ország több mint 200  munkatársa képviselteti magát. A 3 napos konferencia előadásai a "Játszmák a vonal két végén" témakört járják körbe.

A speciálisan képzett önkéntes ügyelők szakmai és személyes kompetenciáinak további növelése, a tagok között hatékonyabb együttműködés kialakítása is célja a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége XXIX. találkozójának. Ez a program is hozzájárul a lelki elsősegély telefonszolgálatok folyamatos, magas színvonalon tartásához. A szakmaiságot és színvonalat a jól funkcionáló és működő hazai és nemzetközi (IFOTES) elvek, szabályok biztosítják.


A lelki elsősegély telefonszolgálatok célja, hogy a hívók nehéz élethelyzetben, krízisben, esetleg felmerülő öngyilkossági gondolatok, esetén, a nap 24 órájában, a teljes anonimitást biztosítva tudjanak beszélni problémáikról. Ezzel a céllal Magyarországon 1970 óta működnek telefonos lelkisegély szolgálatok, a 116-123-as egységes európai lelki elsősegély szám pedig 2011 óta üzemel.


Az elmúlt 5 év tapasztalatai megerősítik, hogy szükség van erre az alacsony küszöbű szolgáltatásra -  mely bármely telefonhálózatból, Magyarország egész területéről a nap 24 órájában ingyenesen hívható -  hiszen a szövetségben tevékenykedő 500 ügyelő évente közel 150 ezer hívást fogad.


Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége - OS

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>