. Ma Ervin napja van.
Itt a Karácsony, és bezárnak az iskolai menzák
2014-12-21 08:42:15
Itt a Karácsony, és bezárnak az iskolai menzák

Itt a Karácsony, és bezárnak az iskolai menzák

Itt a karácsony. Bezárnak az iskolai menzák. Sok családnál az ünnepek azonban sem bőséget, sem ínycsiklandó fogásokat nem hoznak, csak a nélkülözést.


A Magyar Református Szeretetszolgálat ezért az idén a legrászorulóbb, éhező gyerekek karácsonyi asztalára is meleg ételt tesz. A téli szünet minden egyes napján, országszerte naponta 200 gyermeknek viszi házhoz a meleg ételt.

 

"A kampányunk elsődleges célja az, hogy rávilágítsunk: rengeteg gyermek él felfoghatatlan és elfogadhatatlan szegénységben; számukra egyetlen tál meleg étel is óriási segítséget jelent." – hangsúlyozta Osgyán Dániel, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója.

 

"Ha egy gyerek éhes, az a két szülő számára is borzalmas állapot, hiszen nem tudnak enni adni gyermekeiknek. Ha egy gyereken segítünk, egyszerre három embert lakatunk jól" – nyilatkozta Szinetár Dóra színművész, a kampány arca. A színésznő személyesen is részt vesz ételosztásokon. December 22-én például a házhoz szállításban segít Budapesten.

 

A Szeretetszolgálat december 20. és január 4. között – az iskolai szünet teljes idejében –, kétszáz éhes gyermeknek biztosítja a napi háromszori étkezést. Az MRSZ főállású szociális munkásai a helyi családsegítőkkel együttműködve választották ki a rászoruló gyerekeket Budapesten, Borsodban, Hajdú-Bihar megyében, Szabolcs-Szatmár-Bereg, és Békés megyében.

 

Minden gyermek délig megkapja az aznapi meleg ebédet és vacsorát, valamint a másnapi reggelit.

 

 

MTI

Fotó: Mosaicon

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tű...
Bővebben >>