. Ma Márk napja van.
Italkülönlegesség az idei nyárra – a Chandon Garden Spritz
2021-06-12 10:36:52
Italkülönlegesség az idei nyárra – a Chandon Garden Spritz

Italkülönlegesség az idei nyárra – a Chandon Garden Spritz

Ennek szellemében ki fogunk térni a Chandon Garden Spritz fontosabb jellegzetességeire és sajátosságaira, majd pedig külön rátérünk a fogyasztásával kapcsolatos tippekre is.

 

Dióhéjban a Chandon pezsgőpincészet háza táján zajló minőségi munkáról

 

A Moët Hennessy kötelékében tevékenykedő pezsgőpincészetről van szó, amit 1959-ben alapított Robert Jean de Vogüé. Ő volt az a személy, akinek a nevéhez a pezsgő kategória újbóli definiálását, valamint az egészen kivételes pezsgők készítésének a nemes tettét szokás kötni.

 

A Chandonhoz egyébként négy kontinensen hat borászat tartozik, egytől egyig kiemelkedő borokat készítve. A Chandon kötelékében készülő italcsodák elkészülte egyazon értékeken alapul, és Argentínában, Kaliforniában, Brazíliában, Ausztráliában, Kínában és Indiában található pincészeteik mind csodaszámba mennek, a nap pedig soha nem nyugszik arrafelé.

 

A Chandon Garden Spritz elkészítésének részletei és titkai

 

Az alapot a három szőlőfajtából készülő Chandon Brut alkotja, amely chardonnay, pinot noir, illetve semillon alapból készül el. Minden egyes alapanyag csakis a világ legjobb területeiről származhat, beleértve a friss narancsot, a gyógynövényeket és a fűszereket is.

 

Maga a Garden likőr csakis palackozás előtt kerülhet a könnyed, friss, gyümölcsös charmat method pezsgőhöz. Ez a precíz eljárás adja a Chandon Garden Spritz ellenállhatatlan esszenciáját. Mesterséges aroma vagy színezék egyébként nem kerülhet a közelébe az elkészítés során.

 

Nem mellékesen fele annyi cukrot tartalmaz, mint más spritz változatok, természetességet és a letisztult ízvilágot létrehozva ezáltal.

 

Miért lehet az idei nyár egyik nagy kedvence a Chandon Garden Spritz?

 

Mert a Chandon Garden Spritz a keserű és édes ízek kivételes harmóniáját alkotja. Amikor belekortyolunk, akkor az intenzív citrusosság és az édes jegyek, gyógynövények és virágok kellemes egyensúlyát fogjuk érezni.

 

Aztán egyfajta lezárásként számíthatunk egy halvány kesernyés lecsengésre, és már alig várjuk a következő ínycsiklandó kortyot.

 

Amennyiben fűszeres ázsiai ételek, sushi és sashimi, vagy pedig érlelt cheddar sajt, szárított egzotikus gyümölcsök és diófélék kerülnek a tányérunkra, akkor melléjük remek választás lehet a Chandon Garden Spritz.

 

Különösen akkor, ha egy nagy pohárba Chandon Garden Spritz-et öntve néhány darab jégkockával is megbolondítjuk a kompozíciót, rozmaringgal és szárított narancsszelettel megkoronázva a poharunk díszítését.

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>