. Ma György napja van.
Isteni Fidesz?
2014-08-22 06:44:55
Isteni Fidesz?

Isteni Fidesz?

A Fideszes és Fidesz közeli politikusok és üzletemberek mostanában előszeretettel hívják segítségül Istent beszédeikben. Széles Gábor, Fidesz közeli üzletember szerint pedig Orbán Viktor magasabb spirituális szintre emelkedett. Minden bizonnyal az ő képmására készült a szabadság téri Gábriel arkangyal szobor is…


Balog miniszter úr azt állítja, hogy a magyar kiválasztott nép, Mészáros Lőrinc véleménye pedig nem más, mint, hogy Istenek is segítették őt abban, hogy hatalmas vagyonra tegyen szert. Semjén Zsolt úgy gondolja, hogy az evolúció csak egy hipotézis.

 

Ezzel szemben a tény az, hogy sem a magyar, sem más nép isteni kiválasztottsága nem bizonyítható tudományos úton. Szíve joga mindenkinek abban hinni, amiben szeretne, de a vallási/hitbéli kérdéseket nem lehet másokra erőltetni.

 

Egyébként is, az evolúció és a vallás nem feltétlenül zárják ki egymást. Például a deizmussal (Isten megteremtette a világot és hagyta, hogy az általa teremtett törvények alapján alakuljanak a dolgok) és más irányzatokkal tökéletesen összeegyeztethető a teremtés gondolata.

 

Van maláj származású és görög ismerősöm is, egyikük hindu, a másik görög katolikus. Én pedig vallás nélkül hiszek egy felsőbb, kozmikus erőben, másként szólva Istenben.

 

Ha Széles Gábor úgy gondolja, hogy barátságot kell kötnünk a földönkívüliekkel, ám legyen. Ha Balog szerint a magyarok kiválasztott nép, nyugodtan mondja, bár ma a postán egy ötvenes úr kifejtette, hogy mióta „az ország jobban teljesít” ő kevésbé érzi, hogy szárnyalna a hazája. Orbán Viktor is repkedhet magasabb spirituális szinteken, két dolgot azonban legyenek szívesek elkerülni, mélyen tisztelt jobboldali polgártársaim:

 

1. Az ország tönkretételét.

 

2. Az Önök vallási és egyéb eszméinek másokra kényszerítését. Erdélyben, már 1568-ban - több felekezet számára - vallásszabadságot hirdettek, és a XVIII. század végén, II. József Magyarországon is (részben) engedélyezte a szabad vallásgyakorlást (Türelmi rendelet, 1781.).

 

Az egész helyzet pikantériája pedig, hogy a Római Katolikus Egyház is hivatalosan is elfogadja az evolúció elméletét. Giuseppe Tanzella-Nitt atya, római teológus és pap úgy értelmezi Szent Ágoston írásait, aki a 4. században élt, hogy már ő maga is hitt az evolúcióban. Természetesen ezt a kifejezést még több mint egy évezredig nem használták a mai értelmében.

 

Giuseppe atya 2009-ben, Darwin születésének 200. évfordulóján beszélt erről. Semjén úrnak teológusként a szakmáját és hitét illető fontos nyilatkozatokat, véleményeket legalább nagyvonalakban illene ismernie, ha már ennyire magabiztosan ágál valami ellen!

P.D.F

Utoljára frissítve: 2014-08-24 12:45:29

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha en...
Bővebben >>