. Ma Auguszta napja van.
Ismételten pályázhatók a Passzívház lakásai
2014-06-03 13:06:35
Ismételten pályázhatók a Passzívház lakásai

Ismételten pályázhatók a Passzívház lakásai

A tulajdonos XIII. Kerületi Önkormányzat döntése értelmében a kerületi Közszolgáltató Zrt. 2014. május 19-től július 11-e 11.00 óráig pályáztatja második körben a 100 lakásos Passzívház lakásait. Pályázatot egy lakástípusra, az arra rendszeresített nyomtatványon, magyar nyelven lehet benyújtani. Eredményhirdetést követően, nyertes pályázat esetén (a bérbeadó rangsorolása alapján) van lehetőség kiválasztani a konkrét lakást.


A gépjárművel rendelkező Bérlőnek, vagy a gépjárművel rendelkező és vele együtt költözőknek a lakást kizárólag a gépjármű beállóval együtt adja bérbe.

A pályázat általános feltételei

  • - lakás leadás, amely vagy XIII. Kerületi Önkormányzat tulajdonában álló komfortos, vagy összkomfortos bérlakás vagy saját – együtt költöző bérlőtárssal közös – tulajdonú, per- és tehermentes, komfortos vagy összkomfortos lakóingatlan,
  • - 2 havi bruttó lakbérnek megfelelő óvadék megfizetése,
  • - az Önkormányzat által megállapított bérleti díj megfizetése,
  • - az egy főre jutó jövedelme eléri az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének (egyedül költöző esetében az 5-szörösét, két vagy több együttköltöző esetében a 2-szeresét),
  • - a XIII. Kerületi Önkormányzat és a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. felé semmilyen tartozása nem állhat fenn,
  • - a Passzívház házirendjében és a lakás- és helyiséghasználati útmutatóban előírt egyedi kötelezettségek teljesítése,
  • - az elnyert lakás határozott, 5 éves időtartamra kerül bérbeadásra,
  • - A pályázóval csak olyan személyek költözhetnek, akiket a Lakástörvény alapján a leendő bérlő a Bérbeadó hozzájárulása nélkül is befogadhat (házastárs, gyermek, befogadott gyermekének gyermeke, szülő), továbbá azok, akik a pályázóval a leadandó lakásban állandó bejelentéssel, életvitelszerűen laknak.

A felajánlott lakásokat bérbe adható, tehermentes (nullás közműigazolások becsatolásával), rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban kell a Bérbeadó rendelkezésére bocsátani az új lakás birtokbavételét követő 30 napon belül.

A megpályázható újépítésű lakások lakbére költség alapú, amely 2014-ben 850 Ft+ÁFA/m2/hó, amely a 19/2011.(IV.22.) Ök. számú rendelet 16. § (2) bekezdése értelmében nem csökkenthető.

A XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. június 12-én és július 3-án (csütörtöki napok), 09.00-12.00 óra között mintalakás-bemutatót szervez. Kérjük, hogy a helyszínbejárásra - építkezési területről lévén szó -, arra alkalmas ruházatban, lehetőség szerint ne 18 év alatti gyermekkel (babakocsival) érkezzenek.

További részletek: pályázati Hirdetmény - Passzívház Házirend és  Lakáshasználati útmutató, a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. oldalán olvashatóak.

Utoljára frissítve: 2014-06-03 13:43:26

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>