. Ma György napja van.
Interjú helyett a lemondását adja be Palkovics
2016-06-24 03:18:50
Interjú helyett a lemondását adja be Palkovics

Interjú helyett a lemondását adja be Palkovics

Az oktatási államtitkár csak csúsztatásokat és hazugságokat mond a vele készült interjúban. Palkovics képtelen átlátni az oktatás helyzetét, így azt sem tudja mi a baj vele. 


Palkovics László az Indexnek adott interjújában elmondta, hogy a tanárok egyértelmű tiltakozása ellenére jövőre átveszik az önkormányzatoktól az iskolákat, és átállnak a szakgimnáziumi, szakközépiskolai rendszerre, így jelentősen csökkenni fog a természettudományos órák száma.


Szabó Szabolcs, az Együtt országgyűlési képviselője, a Kulturális Bizottság tagja szerint Palkovicsnak jól meg kéne gondolnia, hogy kiket sérteget, mikor azt mondja, hogy a tüntetésen elhangzottak egy része méltatlan volt a tanárokhoz és az csak politikai akció volt. Ezzel a kijelentésével ugyanis azokat becsmérli, akik a gyerekeink és Magyarország jövőjéért aggódva mennek utcára és szólalnak fel.


Szabó Szabolcs felháborítónak tartja, hogy az oktatási államtitkár még mindig nem hajlandó megérteni és figyelembe venni a tanárok álláspontját. Palkovics László értetlenségének az lehet az oka, hogy képtelen felfogni, mi a baj a magyar oktatási rendszerrel, mivel nem képes átlátni azt.


Ráadásul az oktatási államtitkár annak ellenére, hogy teljes mértékben alkalmatlan az oktatási terület irányítására – hiszen még alapfogalmakkal sincs tisztában –, még a Magyar Tudományos Akadémiát is ki akarja oktatni.


Szabó Szabolcs szerint Palkovics Lászlónak a saját hiteltelenségét és szakmai alkalmatlanságát bizonyító interjúk adása helyett a lemondását kell benyújtania.


OS

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>