. Ma Emma napja van.
Indokolt a legkeményebb fellépés a szakszervezetek részéről
2015-11-28 10:05:16
Indokolt a legkeményebb fellépés a szakszervezetek részéről

Indokolt a legkeményebb fellépés a szakszervezetek részéről

A fideszes brókerkormány még az elmúlt évben egyetlen tollvonással megszüntette a korkedvezményes és korengedményes nyugdíjba vonulás lehetőségét. Azóta többször is azt ígérték, hogy ennek a képtelen helyzetnek a megszüntetésére tárgyalásokat kezdenek a szakszervezetekkel – ám ez a mai napig nem történt meg.


A magyar szakszervezetek ezért – más híján – a férfiak 40+ népszavazást kezdték támogatni, ám ezt a kezdeményezést a fideszes pártkatonákkal feltöltött Alkotmánybíróság leállíttatta.


Miután nyilvánvaló, hogy a fideszes brókerkormány idáig folyamatosan hazudott a magyar munkavállalóknak a korkedvezményes, illetve korengedményes nyugdíjba vonulással kapcsolatban, a szakszervezetek részéről indokolttá vált a legkeményebb és leghatározottabb érdekérvényesítés alkalmazása.


Az MSZP ehhez minden támogatást megad, és vállaljuk, hogy a korkedvezményes és korengedményes nyugdíjak visszaállításáról törvényjavaslatot nyújtunk be a Parlamentnek.


Lukács Zoltán, az MSZP alelnöke, frakcióvezető-helyettes - OS

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>