. Ma Vazul napja van.
Így lesz tökéletes a talpbetétünk
2021-05-20 11:43:53
Így lesz tökéletes a talpbetétünk

Így lesz tökéletes a talpbetétünk

Van, hogy nem is gondolnánk, hogy a hátfájásunk vagy épp a derékpanaszaink okozója a rossz lábtartás. Épp ezért nagyon fontos, hogy vizsgáltassuk ki magunkat, ha mozgásszervi tüneteink vannak. 

 

Pontosan illeszkedjen a talpunkhoz

 

Ahhoz, hogy pontosan kiderüljön, mi okozza a panaszainkat, elsősorban egy helytálló diagnózisra van szükségünk. Ennek birtokában készülhet el számunkra az ideális talpbetét. Célszerű személyre szabott betétet vásárolni. Ugyanis ha a talpbetét nem követi tökéletesen a lábunk vonalát, nem funkcionál megfelelően. 

 

A helyesen illeszkedő talpbetét akkor készíthető el, ha azt egy számítógépes talpvizsgálat előzi meg. Így a talpbetét gyártója pontos képet kaphat a lábfejünk állásáról, a talpunk görbületéről. Ezen információk elengedhetetlenek a tökéletes talpbetét elkészítéséhez.

 

A talpbetétek alapanyaga

 

A készülő talpbetétek alapanyagát is érdemes aszerint kiválasztanunk, hogy milyenek az adottságaink. Alapvetően két anyagból készülhetnek el a talpbetétek. Ha jobban szeretjük a vékonyabb talpbetéteket, a bőrt érdemes választanunk. A betét rétegei különböző anyagból vannak, de a talpunkkal a természetes bőr érintkezik. 

 

Ha azonban erősen izzad a lábunk, döntsünk inkább a polifoam talpbetét mellett. Ezeket a szintetikus betéteket nagyon egyerű tisztán tartani. Épp ezért, ha sportcipőbe szánjuk a betétet, illetve ha verejtékezésre hajlamos a lábunk, ideális választás a polifoam. 

 

Speciális talpbetét az egészséges lábért

 

Ha különleges igényeink vannak, prémium anyagból is elkészülhet a talpbetétünk. Az úgynevezett noene anyag mikrocelláinak segítségével teszi kényelmesebbé a járásunkat. Ezek az apró cellák képesek szinte teljesen elnyelni az ütközés energiáját, amely a talaj és a cipőnk találkozásakor keletkezik. Épp ezért kiváló választás a noene talpbetét futáshoz, és minden olyan sporthoz, ahol nagy erővel érkezik a lábunk a földre. 

 

Ennél a típusnál is adott a választási lehetőség: bőrrel vagy polifoammal borított betétet is készíttethetünk. A noene betétek gyártásánál különösen fontos a pontos talpdiagnosztika. Ezen betétek gyártása magas költségekkel jár, a már elkészült darabok javítása nem lehetséges.

 

Talpbetétek sportolóknak

 

A nagy terheléssel járó mozgások esetében is jól jöhetnek a talpbetétek. Különféle sportágakhoz választhatunk speciális talpbetéteket. Ezek használata akkor is ajánlott, ha nincsenek panaszaink. Az ütések tompítása, a talp boltozatának tartása jó hatással van az egész vázrendszerünkre. 

 

A sportoláshoz kifejlesztett talpbetétek igazodnak a láb fokozott igénybevételéhez. Stabilabb tartást és a terhelés eloszlását is biztosítják, legyen szó futásról, biciklizésről vagy épp labdarúgásról.

További híreink
Italkülönlegesség az idei nyárra – a Chandon Garden Spritz
Ennek a bejegyzésnek a középpontjában a Chandon Garden Spritz fog szerepelni, amely tökéletes választást jelenthet a kellemes nyári italozások apropójaként. A cikk tehát ...
2021-06-12 10:36:52, Hírek, Fókuszban Bővebben
A hajdan kommunista munkásőrből keresztény-konzervatív szélsőségessé érett Bencsik támadja Ferenc pápát
Ferenc pápa meg akarta alázni Magyarországot azzal, hogy csak három órás tartózkodást tervez hazánkban – jelentette ki a kormánypárti Hír TV Sajtóklub című műsorában a De...
2021-06-11 19:25:36, Hírek, Fókuszban Bővebben
A DK nyílt levele a Fidesz propagandistáihoz
Mivel az Ómolnár Miklós vezette Ripost újabb szintet süllyedt a kormánypropaganda mocsarában, miután címlapon hozta az általuk vélt hasonlóságot Dobrev Klára és Elena Ce...
2021-05-21 16:19:06, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A „tizenötök” véleménye a Fudan Hungary terv gazdasági vonatkozásairól: neves közgazdászok kizárólag szakmai a...
Bővebben >>