. Ma Gedeon napja van.
Így lesz tökéletes a talpbetétünk
2021-05-20 11:43:53
Így lesz tökéletes a talpbetétünk

Így lesz tökéletes a talpbetétünk

Van, hogy nem is gondolnánk, hogy a hátfájásunk vagy épp a derékpanaszaink okozója a rossz lábtartás. Épp ezért nagyon fontos, hogy vizsgáltassuk ki magunkat, ha mozgásszervi tüneteink vannak. 

 

Pontosan illeszkedjen a talpunkhoz

 

Ahhoz, hogy pontosan kiderüljön, mi okozza a panaszainkat, elsősorban egy helytálló diagnózisra van szükségünk. Ennek birtokában készülhet el számunkra az ideális talpbetét. Célszerű személyre szabott betétet vásárolni. Ugyanis ha a talpbetét nem követi tökéletesen a lábunk vonalát, nem funkcionál megfelelően. 

 

A helyesen illeszkedő talpbetét akkor készíthető el, ha azt egy számítógépes talpvizsgálat előzi meg. Így a talpbetét gyártója pontos képet kaphat a lábfejünk állásáról, a talpunk görbületéről. Ezen információk elengedhetetlenek a tökéletes talpbetét elkészítéséhez.

 

A talpbetétek alapanyaga

 

A készülő talpbetétek alapanyagát is érdemes aszerint kiválasztanunk, hogy milyenek az adottságaink. Alapvetően két anyagból készülhetnek el a talpbetétek. Ha jobban szeretjük a vékonyabb talpbetéteket, a bőrt érdemes választanunk. A betét rétegei különböző anyagból vannak, de a talpunkkal a természetes bőr érintkezik. 

 

Ha azonban erősen izzad a lábunk, döntsünk inkább a polifoam talpbetét mellett. Ezeket a szintetikus betéteket nagyon egyerű tisztán tartani. Épp ezért, ha sportcipőbe szánjuk a betétet, illetve ha verejtékezésre hajlamos a lábunk, ideális választás a polifoam. 

 

Speciális talpbetét az egészséges lábért

 

Ha különleges igényeink vannak, prémium anyagból is elkészülhet a talpbetétünk. Az úgynevezett noene anyag mikrocelláinak segítségével teszi kényelmesebbé a járásunkat. Ezek az apró cellák képesek szinte teljesen elnyelni az ütközés energiáját, amely a talaj és a cipőnk találkozásakor keletkezik. Épp ezért kiváló választás a noene talpbetét futáshoz, és minden olyan sporthoz, ahol nagy erővel érkezik a lábunk a földre. 

 

Ennél a típusnál is adott a választási lehetőség: bőrrel vagy polifoammal borított betétet is készíttethetünk. A noene betétek gyártásánál különösen fontos a pontos talpdiagnosztika. Ezen betétek gyártása magas költségekkel jár, a már elkészült darabok javítása nem lehetséges.

 

Talpbetétek sportolóknak

 

A nagy terheléssel járó mozgások esetében is jól jöhetnek a talpbetétek. Különféle sportágakhoz választhatunk speciális talpbetéteket. Ezek használata akkor is ajánlott, ha nincsenek panaszaink. Az ütések tompítása, a talp boltozatának tartása jó hatással van az egész vázrendszerünkre. 

 

A sportoláshoz kifejlesztett talpbetétek igazodnak a láb fokozott igénybevételéhez. Stabilabb tartást és a terhelés eloszlását is biztosítják, legyen szó futásról, biciklizésről vagy épp labdarúgásról.

További híreink
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
A legfontosabb jogaink munkavállalóként – Jobb tisztában lenni velük!
Sajnos gyakran hallani rémhíreket főnökök garázdálkodásáról, ahogy pokollá teszik a munkavállalók életét. Bármennyire is szükségünk van a munkára, téves gondolat, hogy mi...
2024-03-21 16:49:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Milyen deszkát használjunk otthoni barkácsoláshoz?
Számtalan megoldás közül lehet választani, de egyáltalán nem mindegy, hogy melyik számít a leghatékonyabbnak, melyik felel meg igazán az igényeinknek és mivel a legkönnye...
2024-03-14 17:40:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A szép haj nemcsak adottság kérdése, hanem a megfelelő hajápolásé és módszereké is. Annak az alapja ugyanis, h...
Bővebben >>