. Ma Béla napja van.
Hozzánk nem jutott el a féláron vásárolt gáz
2015-04-19 04:30:09
Hozzánk nem jutott el a féláron vásárolt gáz

Hozzánk nem jutott el a féláron vásárolt gáz

Az LMP szerint elfogadhatatlan, hogy az állami tulajdonú Földgázkereskedő Zrt. több mint másfél évig nem szolgáltatott adatot az importforrásból beszerzett gáz áráról: ennek hiányában a Magyar Energia- és Közműhivatal nem tudta érvényesíteni a lakossági árakban a gáz világpiaci árának majdnem ötven százalékos csökkenését.

 

A párt szerint tarthatatlan, hogy egy állami cég nem hajlandó eleget tenni egy állami hivatal felé meglévő adatszolgáltatási kötelezettségének, milliárdos károkat okozva ezzel a magyar lakosságnak.

 

Az LMP szerint ezért a Nemzeti Fejlesztési Miniszternek azonnal le kell váltania Králik Gábor Lászlót, a Magyar Földgázkereskedő Zrt vezetőjét.

 

Az LMP korábban feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, mivel a párt szerint súlyos kár érte a lakosságot azzal, hogy a Dorkota Lajos vezette MEKH két évig nem tudta megszerezni az állami kézben lévő Földgázkereskedő Zrt.-től az import gáz árát. Az LMP szerint a fogyasztóknak megkárosításához falazott a MEKH is, mivel a hivatalnak minden jogosítványa meglett volna az adatok kikényszerítéséhez, de nem tett érdemi lépéseket.

 

Az LMP továbbá azt várja a MEKH-től, hogy hozza nyilvánosságra az import gáz beszerzési árát, hogy mindenki számára egyértelművé válhasson, hogy milyen veszteséget jelentett az állami cég titkolózása az elmúlt években.

 

 

 

Szél Bernadett az LMP társelnöke - MTI

Fotó: vs.hu

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>