. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Hosszútávú klímavédelmi politikát sürget a PM
2016-06-26 06:19:58
Hosszútávú klímavédelmi politikát sürget a PM

Hosszútávú klímavédelmi politikát sürget a PM

A Párbeszéd Magyarországért az újabb hőségriadó apropóján felszólítja a kormányt, hogy hajtson végre klímavédelmi fordulatot: ha továbbra is a jelenlegi intenzitással nő az átlaghőmérséklet, az egyre gyakoribb időjárási szélsőségek az életminőségben és  a gazdaságban beláthatatlan károkat fognak okozni.

A Párbeszéd Magyarországért szerint az Orbán-kormány részéről súlyos felelőtlenség, hogy az energiafelhasználást fenntarthatóan csökkentő épületfelújítási, energiahatékonysági intézkedések, az alternatív energiaforrások  támogatása helyett olyan rövidtávú politikai hasznot hozó intézkedésekre fókuszál, mint a rezsicsökkentés.


A megújuló energiaforrások adóztatása, a megújuló energia termelésének kormányzati megnehezítése környezetvédelmi és versenyképességi hátrányt is okoz, pedig Paks 2 költségénél jóval kevesebb pénzből lehetne ezt az ágazatot fejleszteni. Az energiaigényes nagyüzemi mezőgazdaság helyett a fenntartható ökológiai gazdálkodást kellene ösztönözni, s nem megszüntetni, amint a kishantosi biogazdaság esetében tették.


A klímavédelem fontos része a városi zöldfelületek védelme is: a városlakók életminőségét veszélyezteti, ha  épületeket emelnek a Városligetbe, letarolják a római-parti fákat, beépítik az Orczy-kertet. A fák tudják legjobban csökkenteni a városi hőszigetek kialakulását, és így megelőzni a városlakók hőséggel kapcsolatos betegségeit.


Szabó Rebeka, a Párbeszéd Magyarországért szakpolitikusa - OS

Fotó: Atv

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>