. Ma Gedeon napja van.
Hivatásetikai kódex a kerületi képviselőknek
2017-01-05 04:43:27
Hivatásetikai kódex a kerületi képviselőknek

Hivatásetikai kódex a kerületi képviselőknek

A képviselő-testület elfogadta a Polgármesteri Hivatal és a kerületi közterület-felügyelet köztisztviselői Hivatásetikai Kódexét. Célja, hogy a Hivatal jó hírnevének a megőrzése érdekében megfogalmazza azokat a viselkedési és erkölcsi normákat, magatartási szabályokat, melyek képviselete és betartása elvárt a közszolgálati tisztviselőktől.


A Kódex elvei és követelményei a Hivatal és a közterület-felügyelet köztisztviselői számára kötelező munkajogi szabályok, melyek iránymutatást adnak a feladatellátáshoz, a hatáskör gyakorlásához és az utasítások végrehajtásához.

 

A 16 hivatásetikai alapelv: hűség, közösségi érdek, elkötelezettség, felelősség, szakszerűség, hatékonyság, tisztességesség, méltóság, pártatlanság, igazságosság, méltányosság, arányosság, védelem, előítélet-mentesség, átláthatóság, együttműködés elve.

 

A Polgármesteri Hivatal vezető munkakört betöltő köztisztviselőitől elvárt további hivatásetikai alapelvek: a példamutatás, a támogatás, számonkérés, a szakmai szempontok érvényesítésének elve.

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sajnos gyakran hallani rémhíreket főnökök garázdálkodásáról, ahogy pokollá teszik a munkavállalók életét. Bárm...
Bővebben >>