. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Helységbérleti pályázat és licit
2015-10-12 12:59:42
Helységbérleti pályázat és licit

Helységbérleti pályázat és licit

A XIII. Kerületi Önkormányzat megbízásából a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. 2015. október 12. és 2015. november 6. között nyilvános pályázatot hirdet az Önkormányzat tulajdonában álló alábbi helyiségek liciten, határozott időre, 5 évre, további 5 éves előbérleti jog biztosítása mellett történő bérbeadására.


Befizetendő licitbiztosíték összegét a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. Sberbank Magyarország Zrt-nél vezetett 14100471-68749249-06000007 számú számlánkra kell átutalni úgy, hogy az összegnek legkésőbb a pályázat benyújtási határidejéig be kell érkeznie.


A helyiségek megtekintésére a csatolt Pályázati hirdetményben rögzített időpontokban 2015. november 3-án, kedden van lehetőség. 


Az írásos pályázatot személyesen lehet benyújtani, 2015. november 6. (péntek 11.30 óráig), amelynek helye: XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. Ingatlangazdálkodó Divízió Helyiséggazdálkodási Csoportja 1131 Budapest, Béke utca 65. (sorszám húzását követően, fsz. 8-9. számú ablakok). 


Pályázatot nem nyújthatnak be azok, akik a XIII. Kerületi Önkormányzat tulajdonában álló helyiséget bérelnek(tek) és a pályázat kiírását megelőző 5 évben Bérbeadóval szemben bérleti díjtartozásuk volt. 

A pályázathoz benyújtandó iratok:
- pályázati nyomtatvány (a konkrét tevékenység megjelölése, e-mail, és egyéb elérhetőség), amely a honlapról letölthető,
- a társaság esetében rendelkezésre álló cégkivonat másolat, alapítvány esetében hitelesített bírósági bejegyzés,
- aláírási címpéldány másolat,
- meghatalmazott esetén hivatalos meghatalmazás,
- igazolás a biztosíték megfizetéséről.

Amennyiben a Pályázó társaság ellen (a lekért cégkivonat szerint) NAV végrehajtási eljárás van folyamatban, úgy a benyújtott pályázat érvénytelennek minősül.

Az induló bérleti díjat a pályázó pályázatának benyújtásával vállalja. A licitlépcső mértékéről a tárgyalás vezetője dönt.

Amennyiben az érvényesen pályázó, illetve a képviseletre jogosult a licittárgyaláson nem jelenik meg, úgy az a pályázattól való visszalépésnek minősül, amely esetben a befizetett biztosíték összegét a pályázó elveszíti.


A pályázók – kivéve az I. és II. helyezettet – a licittárgyalást követő legkésőbb 8 napon belül a befizetett biztosíték összegét visszakapják. A biztosíték összege a licit nyertesének (I. helyezett) a szerződéskötéskor fizetendő óvadék összegébe beszámításra kerül. Amennyiben a nyertes pályázó – önhibájából – az előírt határidőben nem köti meg a bérleti szerződést, úgy a biztosíték összegét elveszti és a licit második helyezettje részére nyílik lehetőség a bérleti szerződés megkötésére. Ez esetben rá, már a pályázat nyertesére (I. helyezettre) vonatkozó rendelkezések az irányadóak.

A pályázat nyertese a nyilvános pályázaton elért legmagasabb összegű bérleti díjon szerez bérleti jogot. A szerződéskötés feltétele a liciten megajánlott 2 havi bruttó bérleti díjnak megfelelő összegű óvadék megfizetése és az azonnali inkasszóra vonatkozó felhatalmazás engedélyezése. 

A bérleti szerződés hatályba lépésének és a birtokba adás feltétele, hogy a kijelölt Bérlő saját költségén a szerződéskötéstől számított 15 napon belül a megkötött helyiségbérleti szerződéssel megegyező tartalmú egyoldalú kötelezettségvállaló nyilatkozatot közjegyző előtt aláírja és annak eredeti példányát 15 napon belül átadja (kivételt képez a Szent István park 15. szám alatti helyiség).

Felhívjuk a figyelmet, hogy a fellicitált bérleti díj minden év január 1-jével infláció mértékével emelkedhet, csökkentésére a későbbiekben sincs lehetőség. 

A tulajdonos, illetve megbízottja a helyiséget jelenlegi megtekintett állapotában adja bérbe, felújítás címén bérbeszámítási igényt nem fogad el, és a helyiségben lévő közművek, berendezési és egyéb tárgyak működéséért felelősséget nem vállal. A bérleti jogviszony ideje alatt a helyiségek karbantartása a Bérlő feladata és költsége. Amennyiben a helyiségben folytatandó tevékenység zajos, úgy a leendő Bérlőnek saját költségén kell elvégeznie a helyiség megfelelő hangszigetelését.

A meghirdetett helyiségekre a bérleti díjfizetési kötelezettség kezdete: 2016. február 1. kivétel a Szent István park 15. szám alatti 25260/50/A/1 helyrajzi számú helyiség, amelynél 2016. január 1.

A helyiségeket a szerződés megszűnésével rendeltetésre alkalmas állapotban kell visszaadni.

A Katona József utca 39. – Pozsonyi út 10. számú helyiségcsoportban felszerelt WIFI rendszer fogyasztását a leendő bérlőnek vállalnia kell, ugyanis a helyiségekre a bérleti díj a tűrési kötelezettség, valamint a helyiség állapotának figyelembe vételével került kiírásra. 

A XIII. Kerületi Önkormányzat és a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. a helyiségek vonatkozásában nem vállal felelősséget, amennyiben a társasház a helyiségben folytatandó tevékenységet megtiltja. A társasház Szervezeti és Működési Szabályzatában esetlegesen tiltott tevékenységek a helyiségekben nem folytathatóak.

A helyiségek bérbeadását szabályozó 19/2011. (IV.22.) Ök. sz. rendelet 2015. április 1-jén hatályba lépett módosításával a bérleti jogot megszerzőnek lehetősége nyílhat – a Tulajdonos külön hozzájárulása alapján – a helyiség egy részének albérletbe adására. Az albérletbe adott területre a helyiség bérlőjének vállalnia kell a kétszeres összegű bérleti díj fizetését.

A licit időpontja: 2015. november 10-én kedd 09.00 óra a helyiségek listán szereplő sorrendjében.
Helye: XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. (1131 Budapest, Béke utca 65.) II. emeleti tárgyaló


A pályázat érvényes, amennyiben a kiírási feltételeknek megfelel és a pályázó a biztosíték befizetését, vagy átutalását a pályázat benyújtásakor igazolta. 

A Tulajdonos fenntartja magának azt a jogot, hogy a pályázó által folytatni kívánt tevékenység alapján a pályázatot nem fogadja el, így a pályázót az eljárásból kizárja. Amennyiben a pályázó a pályázati nyomtatványon nem jelöli meg a helyiségben folytatni kívánt konkrét kereskedelmi vagy szolgáltatási tevékenységet, az a pályázat érvénytelennek minősül.

A pályázattal kapcsolatban a +36-1/450-3103 és +36-1/450-3124-es telefonszámokon lehet érdeklődni.


XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Bal...
Bővebben >>