. Ma György napja van.
Hatszáz embert egyszerre terveznek kilakoltatni Kőbányán
2016-06-02 04:19:25
Hatszáz embert egyszerre terveznek kilakoltatni Kőbányán

Hatszáz embert egyszerre terveznek kilakoltatni Kőbányán

A Budapest X. kerületi Hős utcai lakótelep felszámolása szerepel a Kőbányai Önkormányzat tervei között, azonban a Hős utcai lakók csak nagyon kevés, nem hivatalos információval rendelkeznek arról, hogy mit tervez az Önkormányzat a jelenleg is több, mint 600 embernek otthont adó lakóépületekkel.
 
A Város Mindenkié a Hős utcai lakókkal közösen, két héttel ezelőtt személyes egyeztetésre hívta a Kőbányai Önkormányzat vezetését. Mivel az Önkormányzat ezidáig nem válaszolt megkeresésünkre, A Város Mindenkié és Hős utcai lakók közösen tüntetést szerveznek a Kőbányai Önkormányzat elé. 
 
Korábban nyílt levélben kerestük meg az Önkormányzatot, amelyre Weeber Tibor kerületi alpolgármester válaszolt. Ugyan az alpolgármester válaszában azt írja, hogy a lakók tájékoztatása folyamatos, a lakók tapasztalata szerint az önkormányzat nem tájékoztatja őket megfelelően a teleppel kapcsolatos folyamtokról, és az érintetteknek semmilyen lehetőségük nincs beleszólni a telep jövőjét meghatározó folyamatokba, azokat alakítani.
 
Ezért két héttel ezelőtt az Önkormányzatot személyes egyeztetésre hívtuk június 1-jén szerdán egy a Hős utcai telepen tartott lakógyűlés keretében. Választ eddig nem kaptunk megkeresésünkre, és az Önkormányzat nem jelölt más, számukra alkalmasabb időpontot sem.
 
Csatlakozzatok hozzánk és követeljétek a biztos lakhatást és a demokratikus döntéshozatalt a Kőbányai Önkormányzattól!
 
Hol? Budapest X. ker. Szent László tér 29. 
Mikor? 2016. június 2. (csütörtök) 11 óra
 
A tüntetés Facebook-eseménye itt található.
 
A tüntetés előzményeiről itt olvashatnak.
 
AVM
Fotó: Vörös Anna
További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>