. Ma Valter napja van.
Haladéktalanul lépni kell a kéményseprés területén
2017-01-12 06:31:26
Haladéktalanul lépni kell a kéményseprés területén

Haladéktalanul lépni kell a kéményseprés területén

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság felhívást tett közzé, hogy a rendkívüli hidegben is figyelni kell, mivel és hogyan fűtünk. Sokan élnek azonban annyira rossz anyagi körülmények között, akiknél már az egészséges és meleg környezet is luxusnak számít.


Ők nem azért nem fűtenek olyan tüzelőanyaggal, amely elégetésére az adott fűtőeszközt megtervezték, mert nem akarnak, hanem mert nem telik rá. A kormánynak többet kell tennie azért, hogy az emberek hozzájussanak a megfelelő minőségű és mennyiségű tüzelőanyaghoz, párhuzamosan pedig a kémények és fűtőberendezések vizsgálatát is biztosítania kell.


A lakossági kéményseprő-ipari szolgáltatás a kormányzati propaganda szerint ingyenessé vált, de valójában azt továbbra is az emberek fizetik, csak most a központi költségvetésen keresztül. Közben viszont a hírek szerint egyre tarthatatlanabb a helyzet az iparágban.


Óriási a szakemberhiány azokon a területeken, ahol a katasztrófavédelem vette át ezt a szolgáltatást,így sok helyen elmaradhatott a kémények előírt menetrend szerinti vizsgálata. Ez is hozzájárulhatott ahhoz, hogy az elmúlt napokban megnőtt a kéménytüzek száma.


A helyzet kezelése nem tűr halasztást. A kormánynak haladéktalanul intézkednie kell annak érdekében, hogy megszűnjenek a kéményellenőrzések területén tapasztalható problémák. A katasztrófavédelem elégséges létszámmal és felszereltséggel lássa el a feladatot.


Gerstmár Ferenc, önkormányzati szakszóvivő - OS

Fotó: Veol.hu

További híreink
Sztárportré - Zoltán Erikával
Éhesen ne menjünk közértbe, mert sokkal több mindent vásárol az ember, mint amennyi kell! Ez nagy titok, de én sem tudom mindig alkalmazni.
2017-02-01 05:11:53, Hírek, Fókuszban Bővebben
Sztárportré - Tabáni István
Szerintem az emberek többsége nem tud túllépni önmagán, vagy nem tud megbocsátani magának. Előfordul, hogy másoknak sem, de szerintem a legnehezebb dolog, hogy önmagunkna...
2017-01-26 04:09:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Sztárportré - Boros Lajos
Nagyon jó memória kell a hazugsághoz! Én nem tudok hazudni, mert lebuktatom magam állandóan, locsi-fecsi vagyok. Mondtam a családomnak is, hogy előttem ne mondjanak titko...
2017-01-25 04:05:57, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Átfogó kritikát fogalmazott meg az UNESCO jelentése a budapesti világörökségi helyszínekről, amelyben arra kér...
Bővebben >>