. Ma Ákos, Bátor napja van.
Haladéktalanul lépni kell a kéményseprés területén
2017-01-12 06:31:26
Haladéktalanul lépni kell a kéményseprés területén

Haladéktalanul lépni kell a kéményseprés területén

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság felhívást tett közzé, hogy a rendkívüli hidegben is figyelni kell, mivel és hogyan fűtünk. Sokan élnek azonban annyira rossz anyagi körülmények között, akiknél már az egészséges és meleg környezet is luxusnak számít.


Ők nem azért nem fűtenek olyan tüzelőanyaggal, amely elégetésére az adott fűtőeszközt megtervezték, mert nem akarnak, hanem mert nem telik rá. A kormánynak többet kell tennie azért, hogy az emberek hozzájussanak a megfelelő minőségű és mennyiségű tüzelőanyaghoz, párhuzamosan pedig a kémények és fűtőberendezések vizsgálatát is biztosítania kell.


A lakossági kéményseprő-ipari szolgáltatás a kormányzati propaganda szerint ingyenessé vált, de valójában azt továbbra is az emberek fizetik, csak most a központi költségvetésen keresztül. Közben viszont a hírek szerint egyre tarthatatlanabb a helyzet az iparágban.


Óriási a szakemberhiány azokon a területeken, ahol a katasztrófavédelem vette át ezt a szolgáltatást,így sok helyen elmaradhatott a kémények előírt menetrend szerinti vizsgálata. Ez is hozzájárulhatott ahhoz, hogy az elmúlt napokban megnőtt a kéménytüzek száma.


A helyzet kezelése nem tűr halasztást. A kormánynak haladéktalanul intézkednie kell annak érdekében, hogy megszűnjenek a kéményellenőrzések területén tapasztalható problémák. A katasztrófavédelem elégséges létszámmal és felszereltséggel lássa el a feladatot.


Gerstmár Ferenc, önkormányzati szakszóvivő - OS

Fotó: Veol.hu

További híreink
A LED világításban rejlő lehetőségek beltéren
A LED világítás kapcsán gyakran emlegetjük a költséghatékony működést, a hosszabb élettartamot, a bennük rejlő egyéb lehetőségekről azonban már lényegesen kevesebb szó esik.
2020-02-22 12:58:36, Hírek, Fókuszban Bővebben
Négymilliárdot szán a kormány „szurkolói programra”
2020-ban a foci-EB egyik helyszíne, 2027-ben pedig újra vizes világbajnokság házigazdája lesz Magyarország, az előkészületeket pedig már meg is kezdte a kormány.
2020-02-17 21:08:55, Hírek, Fókuszban Bővebben
Tippeljen: miért viszik egzotikus országokba a pénzünket Orbánék...?
600 millió eurós hitelkeretet biztosított Szaud-Arábiában Szijjártó Péter külügyminiszter. Miért?
2020-01-25 16:46:26, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Kásler miniszter pénteken mutatta be az országnak az újrafércelt Nemzeti alaptantervet – amint az a kormány ré...
Bővebben >>