. Ma Márk napja van.
Haladéktalanul kártalanítsák a katonákat és a rendőröket!
2016-07-30 03:47:45
Haladéktalanul kártalanítsák a katonákat és a rendőröket!

Haladéktalanul kártalanítsák a katonákat és a rendőröket!

A fideszes brókerbotrányban a Buda-Cash csődjével több tízezer katona, honvédségi, rendvédelmi és nemzetbiztonsági dolgozó megtakarítása tűnt el – az a pénz, amit baleset vagy betegség esetére tettek félre. Ez rendkívül súlyos helyzet, tekintve, hogy az állománynak nincs semmilyen biztosítása, mivel a Fidesz-kormány ezen is spórol!


Felszólítjuk az illetékes minisztériumokat, hogy haladéktalanul fizessék ki a kártalanítást a Honvédség és a rendőrség állománya részére a központi költségvetésből!


Az MSZP egy éve küzd azért, hogy ezek az emberek visszakapják végre a pénzüket! Erőfeszítésünk eredményeként a Miniszterelnökég már megkezdte az Információs Hivatal állománya részére a kártalanítás kifizetését.


A Belügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium részéről viszont a mai napig semmilyen lépés nem történt, hogy a katonák és rendőrök is visszakaphassák a pénzüket! Ez elfogadhatatlan, mert köztudomású: semmilyen jogi vagy más akadálya nincs, hogy a katonák és a rendvédelmi szervek állománya is visszakapja a baleset és betegség esetére félretett megtakarításait!


Az ország biztonságát a haderő és a rendőrség garantálja. Ezek legnagyobb ereje az állományuk, melynek tagjai nap mint nap akár az életüket is kockáztatják. Ha az állam magára hagyja a bajban a katonáit és rendőreit, azzal hazánk biztonságát is veszélyezteti!


 Demeter Márta, országgyűlési képviselő - OS

Fotó: Híradó.hu

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>