. Ma Márk napja van.
Gyorsítósáv a terroristáknak - a magyar letelepedési kötvény
2016-04-03 04:26:14
Gyorsítósáv a terroristáknak - a magyar letelepedési kötvény

Gyorsítósáv a terroristáknak - a magyar letelepedési kötvény

"Mindössze ezer, háború elől menekülő, védelemre szoruló ember miatt acsarkodott a humánus és kompromisszumot kereső Európát képviselő országokkal Orbán Viktor, míg közben kétezernél is több magánszemély kapott pénzért letelepedési engedélyt. Nem világos, miért is jelentene nagyobb veszélyt hazánkra és az egész Schengen-zónára egy menekült, mint azok, akik átláthatatlan módon és offshore cégeknek fizetve hazánkban letelepednek?" – vetette fel Szanyi Tibor, szocialista európai parlamenti képviselő.


A világ számos országa kínál letelepedési engedélyt vagy állampolgárságot olyan személyeknek, akik nagy összegű befektetéseket kívánnak eszközölni az adott államban. Napjaink biztonsági kihívásai fényében ez a helyzet általában is tarthatatlan, tehát változtatásra szorul.


"Magyarország az egyik legolcsóbb a 300 ezer eurós letelepedési kötvényével. Ugyanakkor a magyar gyakorlat a legkétesebb is, és nem csak biztonsági szempontból. A korrupció-gyanús offshore cégek, amelyek kezébe adta az Orbán-kormány a kötvények forgalmazását, adóelkerüléssel is jelentős károkat okoznak a költségvetésnek.


Ezentúl persze az sem világos, hogy milyen hasznot hozott ez az intézmény a magyar embereknek? Hol és hány munkahely jött létre a Magyarországon letelepedési engedélyt kapó befektetőknek köszönhetően?" - sorolja a kérdéseit a szocialista EP-képviselő.


Orbánék 300 ezer euróért bárkit az EU nyakába szabadítanak. Egy terrorista szervezetnek immár hamis papírok sem kellenek, simán bevásárolhatják magukat az EU-ba, minden kontroll nélkül. A magyar letelepedési kötvény lényegében egy gyorsítósáv a terroristák legnagyobb örömére.


Szanyi Tibor, aki a kezdetektől fogva részt vesz az Európai Parlament adóügyi külön bizottságának munkájában kifejtette: "Mivel a magyar letelepedési kötvény átláthatatlan rendszere és az abban résztvevő offshore cégek komoly veszélyeket hordoznak magukban, kezdeményeztem az Európai Bizottságnál, hogy állapítson meg egyértelmű szabályokat e rendszert illetően és vesse szigorú ellenőrzés alá a már létező struktúrákat is.


Indítványoztam továbbá, hogy a Bizottság, amely az EP-hez hasonlóan szintén elkötelezett az adócsalás és adóelkerülés elleni harc terén, vizsgálja meg, hogy ezen offshore cégek megfelelnek-e az Unió által előírt adóügyi követelményeknek."


OS

Fotó: Index

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>