. Ma Márk napja van.
Gimnáziumok országos rangsora
2011-05-01 17:20:30
Gimnáziumok országos rangsora

Gimnáziumok országos rangsora

A középiskolai rangsorok élén a budapesti Fazekas Mihály Gimnázium, a váci Boronkay György Műszaki Középiskola, valamint a gödöllői Szent Norbert Gimnázium és Szakközépiskola áll.  A középiskolákat a gimnáziumok, a szakközépiskolák, illetve a vegyes középiskolák kategóriájában mérték össze.

A legjobb három gimnázium növendékeik középszintű érettségi vizsgákon való teljesítése alapján, a budapesti Fazekas Mihály Gimnázium, az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola, valamint a győri Révai Miklós Gimnázium lett .

A középszintű érettségin a szakközépiskolák közül a váci Boronkay György Műszaki Középiskola, a budapesti Varga István Szakközépiskola, és a győri Jedlik Ányos Középiskola végzős diákjai szerepeltek legjobban.

A vegyes középiskolák közül a gödöllői Szent Norbert Gimnázium és Szakközépiskola, a székesfehérvári Tóparti Gimnázium és Szakközépiskola, valamint a Pannonhalmi Bencés Gimnázium és Szakközépiskola került dobogóra tanulóinak eredményeivel.

A sorrend:

1. Fazekas Mihály Gimnázium
2. ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola
3. Révai Miklós Gimnázium
4. Krúdy Gyula Gimnázium
5. Bolyai János Gimnázium
6. Zrínyi Miklós Gimnázium
7. ELTE Apáczai Csere János Gimnázium
8. Toldy Ferenc Gimnázium
9. Kölcsey Ferenc Gimnázium
10. Kossuth Lajos Gimnázium

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A rövid válasz: igen! Nemcsak, hogy bátran kombinálhatod ezt a két szuper összetevőt, de bátorítunk is rá, ugy...
Bővebben >>