. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Folytatódnak az intézmény felújítások
2017-01-27 04:24:23
Folytatódnak az intézmény felújítások

Folytatódnak az intézmény felújítások

A képviselő-testület januári ülésén elfogadta az Esküvő közi Mese Tagóvoda és a Tüzér utcai Prevenciós Központ beruházási célokmányait. A két fejlesztés összesen közel 800 millió forintba kerül majd.


A Mese Tagóvoda (Esküvő köz 4.) rekonstrukciójánál a tervezők a hosszútávon is fenntartható és környezettudatos üzemeltetés és használat, és a költséghatékony kialakítás érdekében a lehető legkedvezőbb műszaki megoldásokat választották. Fontos szempont volt, hogy az átalakítással az épület minél nagyobb része legyen alkalmas az akadálymentes használatra. A teljes belső elrendezése átalakul, az eddiginél racionálisabb módon. Az intézmény főbejárata a jelenleg nem használt nyaktagban nyílik, melyhez közvetlenül csatlakozik egy aula a szülők számára.

 

Az épület közlekedését két lépcsőház szolgálja. A pinceszinten helyezik el a személyzeti öltözőket, a mosókonyhát, a sószobát és a raktárakat. A földszinti csoportszobák közvetlen kert- illetve teraszkapcsolatúak, az emeleti szobákból a kert a főlépcsőn keresztül érhető el. A tetőtérbe kerül a fejlesztő és logopédiai foglalkoztató, valamint a nevelőtestületi szoba. A csoportszobákhoz külön öltözőhelyiség csatlakozik, háromhoz vizesblokk is, négyhez szintenként egy-egy összevont mosdó.


Az intézmény energetikai korszerűsítése során korszerű anyagok felhasználásával és új szerelvényekkel és berendezésekkel megújul az épület teljes gépészeti és elektromos rendszere. Fűtése új, kompakt hőközpontban, távfűtés és földgáz üzemű gázkazánnal történik. A melegvíz előállítását egy 500 és egy 1000 literes tároló biztosítja. A hűtőkör hőcserélős berendezésekkel valósul meg. Az épületen belül új vízellátó és csatornahálózat lesz. A játszókert 400 m2-rel bővül. A beruházás összege meghaladja a 635 millió forintot.


Prevenciós Központ (Tüzér utca 56-58.) felújítása során az energiahatékonyság érdekében a homlokzati hőszigetelő rendszert és a hőhidas függönyfalakat cserélik. A tornatermi rész az összekötő folyosón át lesz megközelíthető, tetőszigetelésének felújításával. Az épület paneles szerkezettel, előre gyártott paneles technológiával általános iskolának épült az 1970-es években, a kornak megfelelő anyagokkal és minőségben. A homlokzati nyílászáró szerkezetek a hőtechnikai előírásoknak már nem felelnek meg.

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándék...
Bővebben >>