. Ma Auguszta napja van.
Folytatódnak a parkolóhelyek felfestési munkálatai
2016-06-16 03:45:59
Folytatódnak a parkolóhelyek felfestési munkálatai

Folytatódnak a parkolóhelyek felfestési munkálatai

A XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. és a tulajdonos XIII. Kerületi Önkormányzat folyamatosan keresi azokat a lehetőségeket, amelyekkel a közterületi állapotokon javítani lehet. Ilyenek a közterületi parkolással összefüggésben a lakosság számára folyamatosan jobbító szándékkal megtett intézkedések és fejlesztések is.


Az Újlipótváros szűk parkolási keresztmetszetén változtatni nehéz, gyakorlatilag állandó szakmai kihívást támaszt a közterületi parkolást üzemeltetőnek.

Azzal, hogy korábban a Victor Hugo utcától délre eső kerületrészben 18.00 óráról 20.00 órára bővült a parkolási üzemidő, a lakosok számára próbált több helyet biztosítani a döntéshozó, hiszen a bevásárlóközpontokba, illetve a késő délutáni, esti kikapcsolódást keresők, vagy margitszigeti látogatók és a belvárosból "átparkolók" bizony elfoglalták a kevés szabad parkolóhelyeket a hazaérkező kerületi lakosok elől, és ha nem is tucatszám keletkeztek szabad parkolóhelyek, azért minimálisan, de érzékelhetően csökkent az esti parkolási telítettség.

De azzal is bővültek Újlipótváros parkolási lehetőségei, hogy a korábban fizető övezetbe vont pesti alsó rakparton is lehetőségük van a kerületi lakosoknak a parkolási matricával ingyenes várakozni, illetve ezen a szakaszon a kerületi lakosokhoz érkező látogatók és a fővárosba az agglomerációból ingázó autósok is "megtalálhatták, megtalálhatják számításukat", hiszen pár perc sétára Újlipótvárostól, a belvárostól és a fontos közlekedési eszközöktől 3 órányi díjfizetésért (525 Ft/nap) egész napi üzemidőre parkolási jogosultságot válthattak, válthatnak. 

A parkolóhelyek felfestése, megerősítése szintén azt az üzemeltetői szándékot takarja, hogy a szabályosan kialakított parkolóhelyek száma növekedjen, ezzel is azt a lakossági igényt segítve, hogy több szabad várakozóhely legyen az újlipótvárosi lakosoknak.

A parkolási helyek, jelek felfestését az idei esztendőben is folytatjuk, folyamatosan tájékoztatni fogjuk a lakosságot, és a kerületrészbe érkező autósokat, hogy hol várhatóak ilyen típusú munkálatok. Minden héten pénteken frissítjük ezt a cikkünket a következő héten várható munkálatok alá eső utcaszakaszokkal. 

Mint minden közterületi munka, természetesen ez is "időjárásfüggő", hiszen például szakadó esőben festési munkálatokat végezni nem lehet. 

A 2016-os esztendő II. félévében (várhatóan csak a IV. negyedévben) új parkolási övezetek kerülnek bevezetésre a XIII. kerületben, amelyek a fővárosi úgynevezett "fehér foltokat" (az eddigi üzemeltetésből kimaradt belső területeket) és a Marina partot jelentik majd. A részletekről, praktikus és szükséges információkról, úgy mint az állandó lakcímmel rendelkezők részére történő matricakiadás feltételeiről, az engedélykiadás, a parkolási övezetben folyó munkálatok (felfestések, tábla és automata kihelyezések), valamint az üzemeltetés megkezdéséről előzetesen - ahogyan eddig is mindig -, felületeinken (Zrt. honlaphírlevélZrt. facebook profil) és a kerületi médiafelületeken is hírt fogunk adni.

Az újlipótvárosi útburkolati jelek megerősítéséről, felfestéséről és a parkolási övezetbővítéssel összefüggésben végzett felfestési munkálatokról a mellékelt táblázatokból tájékozódhatnak az érdeklődők.


További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A részletek egyelőre nem ismertek, vizsgálat indult az ügyben.
Bővebben >>