. Ma Valter napja van.
Folytatódik a szanálási program
2017-01-28 03:30:47
Folytatódik a szanálási program

Folytatódik a szanálási program

Az önkormányzat újabb lépést tesz a kerület elavult lakásai, lakótömbjei csökkentéséért, az egyes kerületrészek megújulásáért, a lakók jobb körülmények közé kerüléséért. A képviselő-testület szanálásra jelölte ki a Lomb utca 9., Csángó utca 10., 12., Zsinór utca 41., Kartács utca 27., Jász utca 77. szám alatti ingatlanokat.


A szanálás várható költsége 700 millió forint lesz, ami tartalmazza a lebontásra kerülő épületek lakóinak elhelyezését is.


Az önkormányzat a sikeres Teve és Szabolcs utcai szanálások után a megújulásból eddig kimaradt tömbök, térségek felzárkózását kívánja segíteni a műszakilag elavult épületek bontásával. A cél csökkenteni, majd megszüntetni a különbségeket a dinamikusan fejlődő kerületrészek és a fejlődésből kimaradó térségek között. A szanálás a gazdaságosan fel nem újítható, korszerűsíthető lakóépületek elbontásával teret nyit modern, új házak építésének.

 

Az önkormányzat tudatosan növeli szerepvállalását az itt élő emberek lakhatási minősége, a lakásállomány minősége, az önkormányzati lakásgazdálkodás pénzügyi helyzetének javulása érdekében, továbbá, hogy a kerület a jövőben is vonzó befektetési célpont maradjon.


A szanálási program megvalósításával jobb körülmények közé kerülnek az itt lakó családok; felértékelődnek az érintett területek, javulnak az önkormányzati tulajdonú ingatlanok értékesítési esélyei; a beruházói tőke számára vonzóbb lesz a kerület; az önkormányzat költségvetése mentesül a növekvő karbantartási, üzemeltetési költségektől.További híreink
Millióan rajonganak a nemlétező lányért
Miquela pontosan olyan fotókat posztol magáról, mint bármelyik mai modern fiatal lány. Csak ő éppenséggel nem élő személy, hanem egy számítógéppel generált kép csupán.
2018-06-27 09:33:30, Hírek, Környezetünk Bővebben
Egy üveg viszki után indult a Balatonnak a 13 éves gyerek –elájult, túlélte
Megivott egy üveg viszkit, majd fürdeni akart a Balatonban egy 13 éves fiú, de a köveken megcsúszott és beverte a fejét.
2018-06-27 09:33:29, Hírek, Környezetünk Bővebben
XIII. kerület a biztonságos közlekedésért
A XIII. kerületi utak forgalomtechnikai kezelése fővárosi feladat. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a közlekedés biztonsága érdekében jobb, ha a fejlesztés...
2017-02-15 03:46:17, Hírek, Környezetünk Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Rendszerető közszolgaként tette a dolgát - mondta Tarlós István főpolgármester Széll Kálmánról, amikor felavat...
Bővebben >>