. Ma Auguszta napja van.
Folytatódik a szanálási program
2017-01-28 03:30:47
Folytatódik a szanálási program

Folytatódik a szanálási program

Az önkormányzat újabb lépést tesz a kerület elavult lakásai, lakótömbjei csökkentéséért, az egyes kerületrészek megújulásáért, a lakók jobb körülmények közé kerüléséért. A képviselő-testület szanálásra jelölte ki a Lomb utca 9., Csángó utca 10., 12., Zsinór utca 41., Kartács utca 27., Jász utca 77. szám alatti ingatlanokat.


A szanálás várható költsége 700 millió forint lesz, ami tartalmazza a lebontásra kerülő épületek lakóinak elhelyezését is.


Az önkormányzat a sikeres Teve és Szabolcs utcai szanálások után a megújulásból eddig kimaradt tömbök, térségek felzárkózását kívánja segíteni a műszakilag elavult épületek bontásával. A cél csökkenteni, majd megszüntetni a különbségeket a dinamikusan fejlődő kerületrészek és a fejlődésből kimaradó térségek között. A szanálás a gazdaságosan fel nem újítható, korszerűsíthető lakóépületek elbontásával teret nyit modern, új házak építésének.

 

Az önkormányzat tudatosan növeli szerepvállalását az itt élő emberek lakhatási minősége, a lakásállomány minősége, az önkormányzati lakásgazdálkodás pénzügyi helyzetének javulása érdekében, továbbá, hogy a kerület a jövőben is vonzó befektetési célpont maradjon.


A szanálási program megvalósításával jobb körülmények közé kerülnek az itt lakó családok; felértékelődnek az érintett területek, javulnak az önkormányzati tulajdonú ingatlanok értékesítési esélyei; a beruházói tőke számára vonzóbb lesz a kerület; az önkormányzat költségvetése mentesül a növekvő karbantartási, üzemeltetési költségektől.



További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demeter Szilárd (képünkön), aki - saját elmondása szerint - nem szeret színházba járni, aki nem olvassa a magy...
Bővebben >>