. Ma Ellák napja van.
Folytatódik a szanálási program
2017-01-28 03:30:47
Folytatódik a szanálási program

Folytatódik a szanálási program

Az önkormányzat újabb lépést tesz a kerület elavult lakásai, lakótömbjei csökkentéséért, az egyes kerületrészek megújulásáért, a lakók jobb körülmények közé kerüléséért. A képviselő-testület szanálásra jelölte ki a Lomb utca 9., Csángó utca 10., 12., Zsinór utca 41., Kartács utca 27., Jász utca 77. szám alatti ingatlanokat.


A szanálás várható költsége 700 millió forint lesz, ami tartalmazza a lebontásra kerülő épületek lakóinak elhelyezését is.


Az önkormányzat a sikeres Teve és Szabolcs utcai szanálások után a megújulásból eddig kimaradt tömbök, térségek felzárkózását kívánja segíteni a műszakilag elavult épületek bontásával. A cél csökkenteni, majd megszüntetni a különbségeket a dinamikusan fejlődő kerületrészek és a fejlődésből kimaradó térségek között. A szanálás a gazdaságosan fel nem újítható, korszerűsíthető lakóépületek elbontásával teret nyit modern, új házak építésének.

 

Az önkormányzat tudatosan növeli szerepvállalását az itt élő emberek lakhatási minősége, a lakásállomány minősége, az önkormányzati lakásgazdálkodás pénzügyi helyzetének javulása érdekében, továbbá, hogy a kerület a jövőben is vonzó befektetési célpont maradjon.


A szanálási program megvalósításával jobb körülmények közé kerülnek az itt lakó családok; felértékelődnek az érintett területek, javulnak az önkormányzati tulajdonú ingatlanok értékesítési esélyei; a beruházói tőke számára vonzóbb lesz a kerület; az önkormányzat költségvetése mentesül a növekvő karbantartási, üzemeltetési költségektől.További híreink
Nem fogjuk meg Péterfy művésznő s@ggét
Nem fogjuk meg Péterfy művésznő seggét. Mondom magamnak, miközben Péterfy művésznő a fejem felett kalimpál a lábaival és ha nem fognák meg páran a megfogható részeken, a...
2019-09-22 10:18:26, Hírek, Környezetünk Bővebben
Mészáros moteljében monokinizve sokkol az erdélyi tornászmúltú énekesnő
Új szintet lépett a fidesznyik kultúrmunkások hűségnyilatkozata – kár, hogy már 50 fölött. De azért, hej...
2019-07-26 11:35:40, Hírek, Környezetünk Bővebben
Emlékbankjegyet bocsátottak ki Csehországban a 80 éves Karel Gott tiszteletére
Zéró euró névértékű emlékbankjegyet bocsátottak ki Csehországban a 80. születésnapját ünneplő Karel Gott tiszteletére.
2019-07-23 11:40:12, Hírek, Környezetünk Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A diáktüntetőt többek közt “ócska kis prolinak” nevezte a kormánypárti publicista, de ezt a bíróság szerint tű...
Bővebben >>