. Ma Emma napja van.
Folytatódik a faültetés
2015-03-27 07:41:03
Folytatódik a faültetés

Folytatódik a faültetés

A Lendületben a XIII. kerület program évi 300 fa telepítésére tesz ígéretet. A 2015. évben ezt jelentősen meghaladó mennyiségű 560 fa telepítését tervezzük elvégezni kerületünkben. A tavaszi időszakban ebből mintegy 300 fa telepítésére kerül sor. Az útsorfa telepítések során a városi környezeti terhelést jól tűrő fajok és fajták (mezei juhar, magas kőris, virágos kőris) közül választanak. A jobb adottságú helyszíneken nemesebb fajokat (oszlopos gyertyán, kínai körte, ezüst hárs) ültetnek.

 

Újlipótvárosban a kerületi fakataszter adatai alapján 117 faegyed telepítésére van jelenleg lehetőség, ültetésük még a tavaszi időszakban megvalósul. A kerületrészben további fatelepítési lehetőségek feltárásához megvizsgálják a közműhálózat aktuális állapotát, feltárva az ültetés lehetséges helyeit.

 

A 2014. év őszi időszakában a fapótlási díjbevételekkel kiegészítve 269 db fát telepítettünk több mint 21 millió forint értékben. A telepítés költségei a fák két éves fenntartásának díját is tartalmazzák. A közparki beruházások keretében telepített fák tovább növelik a faállomány nagyságát, párhuzamosan megújítják az elöregedett/balesetveszélyes faegyedeket.

 

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Bal...
Bővebben >>