. Ma Márk napja van.
Fokozott ellenőrzésre számíthatnak a kalandparkok
2016-05-25 02:47:39
Fokozott ellenőrzésre számíthatnak a kalandparkok

Fokozott ellenőrzésre számíthatnak a kalandparkok

A csillebérci kalandparkban 2016. május 22-én történt esemény miatt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium rendkívüli vizsgálatot rendel el az országban működő összes kalandparkban.


A szaktárca álláspontja szerint megengedhetetlen, hogy a veszélyes üzemű kalandparkok megfelelő biztonsági feltételek nélkül működjenek. Az alapvető követelmények betartatása érdekében a fejlesztési minisztérium arra kéri a fővárosi és megyei kormányhivatalokat vezető kormánymegbízottakat, hogy a kalandparkok működését egy átfogó, rendkívüli vizsgálat keretében ellenőrizzék.


vizsgálat kitér majd a kalandparkokat működtető cégek berendezéseinek megfelelőségi tanúsítványaira, a kezelő személyzet biztonságos működetéshez szükséges képesítési igazolásainak meglétére.


Az ellenőrzésnek az idegenforgalmi szezon kezdetére való tekintettel heteken belül le kell zárulnia. A tárca bízik abban, hogy az országos szintű vizsgálat az üzemeltető cégeket fokozott körültekintésre készteti a biztonságos üzemeltetés, a hétvégihez hasonló balesetek megelőzése érdekében.


OS


Előzmény:

A rendelkezésre álló adatok szerint 2016. május 22-én 17 óra körül egy Budapest XII. kerületi kalandparkban 14 gyerek mászott fel egy 3,5 méter magas mászóhálóra, ami eddig tisztázatlan okok miatt leszakadt. A mentőszolgálat munkatársai 13 gyereket vittek kórházba. Az ügy tisztázása érdekében a Budapesti Rendőr-főkapitányság – szakértők bevonásával -foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt indított eljárást. 

Police.hu


További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>