. Ma Valter napja van.
Finisben az Európai Év Fája verseny
2017-02-03 04:19:14
Finisben az Európai Év Fája verseny

Finisben az Európai Év Fája verseny

Mint emlékezetes, az Ökotárs Alapítvány által megrendezett 2016. Év Fája versenyen a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. által benevezett Jászai Mari téri platánfa kapta a legtöbb szavazatot, s ezzel elnyerte az Év Fája 2016. címet. A győzelem egyúttal nevezést is jelentett az európai verseny döntőjébe, mivel az Európai Év Fája címért kiírt versenybe a részt vevő országok győztesei jutottak tovább.


A nemzetközi verseny célja, hogy tudatosítsa  a fák által megjelenített kulturális és természeti értékeket. A nemes küzdelemben  tehát nem az egyedek  szépsége, mérete vagy kora számít, hanem a történetük és kapcsolatuk a környezetükben élő  emberekkel, a helyi közösség tagjaival.

 

Az eredetileg a Cseh Köztársaságból indult  mozgalomhoz  a verseny honlapján olvasható ismertető szerint évente több százezren csatlakoznak, a résztvevő országok száma a kezdetek óta 5-ről 16-ra emelkedett, és további csatlakozókra is számítanak Európából.


Fontos, hogy az Év Európai Fája 2016. címért folyó szavazás 2017. február 1-től 28-ig tart. Az utolsó héten (február 22-től 28-ig) a szavazás titkos, a szavazatok száma ezen időszak alatt nem látható. Az eredményeket március 21-én,  a brüsszeli díjátadó gálán jelentik be a szervezők.


Látogatóink ide kattintva adhatják le szavazatukat – reményeink szerint – a Jászai Mari tér díjnyertes platánjára.

További híreink
Millióan rajonganak a nemlétező lányért
Miquela pontosan olyan fotókat posztol magáról, mint bármelyik mai modern fiatal lány. Csak ő éppenséggel nem élő személy, hanem egy számítógéppel generált kép csupán.
2018-06-27 09:33:30, Hírek, Környezetünk Bővebben
Egy üveg viszki után indult a Balatonnak a 13 éves gyerek –elájult, túlélte
Megivott egy üveg viszkit, majd fürdeni akart a Balatonban egy 13 éves fiú, de a köveken megcsúszott és beverte a fejét.
2018-06-27 09:33:29, Hírek, Környezetünk Bővebben
XIII. kerület a biztonságos közlekedésért
A XIII. kerületi utak forgalomtechnikai kezelése fővárosi feladat. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a közlekedés biztonsága érdekében jobb, ha a fejlesztés...
2017-02-15 03:46:17, Hírek, Környezetünk Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egymás lefogásával, lekötözésével szórakoztak a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola tizenéves diákjai, ez ann...
Bővebben >>