. Ma Márk napja van.
Fideszes bűnszervezet állhatott a Quaestor-botrány mögött
2016-02-06 03:56:32
Fideszes bűnszervezet állhatott a Quaestor-botrány mögött

Fideszes bűnszervezet állhatott a Quaestor-botrány mögött

Most már hivatalos a vád: bűnszervezetben lophatta el az emberek pénzét Tarsoly Csaba, a fideszes Quaestor-pilótajáték főszervezője, Orbán Viktor bizalmasa, a Fidesz és Fidelitas gazdasági háttérembere. Tarsoly Csaba segítségével az agrártárca 410 millió forintot eltőzsdézett. A külügyi tárca is Tarsoly Csabára bízta az emberek pénzét, aminek több százmilliós hozamát elbukták.


Orbán Viktor előre tudhatta, hogy a Quaestor be fog dőlni, figyelmeztette is erre a minisztériumait, majd miután ez megtörtént, Tarsoly Csaba Szijjártó Péter közvetítésével a kormányfőnek írt segítségkérő levelet. Eközben a külügyi tárca, Győr városa, Újpest önkormányzata és még több fideszes érdekeltség visszakapta a pénzét, 32 ezer károsult családot viszont lelkiismeret-furdalás nélkül cserbenhagyott a fideszes brókerkormány.


Ezek után a közvéleményre bízzuk annak eldöntését, kikből állhatott az a bűnszervezet, amely Tarsoly Csaba irányításával 2007 óta ellopta az emberek pénzét. Tarsoly Csabának és a Fidesznek el kell számolnia azzal, hová tűnt az emberek pénze, el kell számolniuk az elmúlt 8 év lopásaival! - követeli Szakács László, a brókerbotrányokat vizsgáló albizottság tagja


A fővárosi főügyész tartott sajtótájékoztatót a fideszes Quaestor-botránnyal kapcsolatban. Arról nem beszélt, hogy miért engedélyezte Matolcsy György jegybankelnök a Quaestor kötvénykibocsájtását, nem említette Szijjártó Péter és a letartóztatott Tarsoly Csaba közös ügyeit, megfeledkezett a brókerbotrányban közpénzt elveszítő Fazekas Sándorról, és "véletlenül" azt is kifelejtette, hogy Orbán Viktor bennfentes információval élhetett vissza, amikor kivetette a minisztériumi pénzeket a fideszes brókercégből.


A beszámoló kizárólag arról szólt, hogy mit csináltak a fideszes brókerek, és a pénzügyi hatóságok 2010 előtt. Ezekről beszélt az az ember, aki elvileg azért felel, hogy felelősségre vonják azokat, akik lopnak, csalnak, hazudnak. A törvény erejét tehát nem sikerült érvényesíteni, hiszen nem illett volna a Fidesz kommunikációs stratégiájába, amelyben a 2010 előtti kormányok tehetnek egy 2015-ös fideszes pénzügyi csalásról.


A Demokratikus Koalíció követeli, hogy a kormány adjon földet, trafikot és kaszinót a fővárosi főügyésznek! A DK szerint a főügyész rászolgált a fideszes keveseknek járó javakra, egy tisztességes maffiakormánynak pedig meg kell hálálnia a gengszterei törvényen felüli szabadságát. A DK szerint megengedhetetlen, hogy a fideszes kevesek országában egy Fidesz-sajtótájékoztatóval is felérő performanszt nyújtó főügyész ne részesüljön a sokaktól ellopott javakból. - teszi hozzá Gréczy Zsolt, szóvivő.


OS



További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>