. Ma Gedeon napja van.
Fesztiváli hangulatban lehetett vért adni
2015-03-31 06:26:11
Fesztiváli hangulatban lehetett vért adni

Fesztiváli hangulatban lehetett vért adni

Fesztiváli hangulatban lehetett vért adni március 28-án az Országos Vérellátó Szolgálat Véradók Fesztiválja rendezvényén! A MOM Kulturális Központ színháztermében összesen 698-an jelentkeztek véradásra, amelyből 607-en adhattak vért.

 

Tavasszal indul a fesztivál szezon, amelyet az Országos Vérellátó Szolgálat a március 28-i Véradók Fesztiváljával nyitott meg. A színpadi véradáson 698 megjelentből 607-en adhattak vért. A nemek aránya nagyjából kiegyenlített volt, 358-an (51%) a női nemet, míg 340-en (49%) a férfi nemet képviselték.

 

A Véradók Fesztiválja vonzotta az új véradókat is, így 104-en (15%) most először nyújtották karjukat, míg 247-en (35%) a 30 év alatti korosztályból jelentek meg, hogy véradásukkal segítsenek a vérkészítményre szorulókon.

 

A fenti 607 egység vér a Közép-magyarországi régió egészségügyi intézményeinek egy napi vérellátását biztosítja, lehetővé teszi a vérkészítményre szoruló betegek kezelését, gyógyulását.

 

Köszönjük minden véradónak a részvételt és, hogy véradásával segített hozzájárulni az országos vérkészlet feltöltéséhez, a betegek gyógyulásához!

 

Köszönjük a Véradók Fesztiválját támogató cégeknek, partnereknek és a médiának a támogatást, együttműködést, akik nélkül e rendezvény nem lett volna ilyen sikeres!

 

 

 

Országos Vérellátó Szolgálat – MTI

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Orbán család már hosszú évek óta építgeti, szépítgeti a hatvanpusztai luxusmajorságot, József nádor egykori...
Bővebben >>