. Ma Csongor napja van.
Fel kell tárni Tarsoly Csaba politikai támogatóit
2016-11-25 04:28:16
Fel kell tárni Tarsoly Csaba politikai támogatóit

Fel kell tárni Tarsoly Csaba politikai támogatóit

Tarsoly Csaba interjúja szerint Szijjártó Péter közvetített közte és Gaith Pharaon nevű gyanús, körözött személy között üzleti ügyekben. Nem tudni, hogy a Quaestor volt tulajdonosa mostani közléseiből mennyi igaz. Az biztos, hogy politikai "védelem" nélkül nem folytathatta volna pilótajátékát, 10 milliós cége nem adhatott volna ki 350 milliárdnyi kötvényt és nem kapott volna zsíros kormányzati megrendeléseket.


Az LMP ezért folyamatosan követeli az üzelmek hátterének felderítését, ám ezt a Fidesz a parlamentben is folyamatosan akadályozza.


Az LMP 2015 márciusa óta többször kezdeményezte olyan parlamenti vizsgálóbizottság létrehozását, ami többek között a politikai kapcsolatokat, a sok száz milliárdos csalások politikai takargatóit tárta volna fel. A vizsgálóbizottság vizsgálta volna a pénzügyi szolgáltatók csődjeinek hátterét, a Baumag ügytől a Quaestorig.


Felderítette volna a pénzügyi szolgáltatók állami kapcsolatrendszerét, a közpénzekkel való érintkezését és a felügyelet hatékonyságát is.


A vizsgálatot a Fidesz minden alkalommal megakadályozta, legutóbb most hétfőn szavazta le a parlament Igazságügyi bizottsága az erre irányuló javaslatot. Ennek egy oka lehet: nyilvánvalóan takargatni akarják a 200 milliárdos csalás kormányzati támogatóit.


Schmuck Erzsébet, az LMP frakcióvezetője - OS

További híreink
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>