. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Februári kulturális és sport programajánló
2017-02-05 06:55:44
Februári kulturális és sport programajánló

Februári kulturális és sport programajánló

Januárban rég nem látott módon kitett magáért a tél, így azt reméljük, hogy az új és a jól megszokott kulturális programokkal legalább fejben, lélekben sikerül elhessegetnünk a rossz időt. A havi műsorfüzetből színtereink, sportlétesítményeink kiemelt programjait ajánljuk mindenki figyelmébe, a részletes, napi bontású programajánlót a csatolt fájlból ismerhetik meg az érdeklődők.


Angyalföldi József Attila Művelődési Központ 

A PénteK13 programsorozat keretében, mint minden hónap első péntekén, így február 3-án, péntek 18.30-22.30 között ismét MYDROS Görög Táncház. 18.30-tól tánctanítással, majd 19.30-tól fergeteges táncházzal várja az érdeklődőket a nagy sikerű MYDROS Táncház. 2001-ben alapították görög és magyar fiatalok az együttest, hogy megoszthassák mindenkivel azt az örömöt, amit a görög zene és tánc ad nekik gyermekkoruk óta. Az elmúlt 15 évben több mint ezer alkalommal léptek színpadra, zenéltek táncházakban, több mint 300 számból álló repertoárjukkal.


Belépődíj felnőtteknek 1.200 Ft, diákoknak, nyugdíjasoknak 1.000 Ft (XIII. Kerületi Kártyával 10% kedvezményt biztosítunk a helyszínen a belépőjegy árából. A kedvezmények nem összevonhatóak! Jegyek a helyszínen vagy elektronikusan itt a válthatók.).

A PénteK13 programsorozat keretében az A13 Színház szervezésében február 10-én, pénteken 19.00 órától Barilett-Grédy: A kaktusz virága című zenés vígjáték két felvonásban. Julien nőtlen, szoknyapecér fogorvos. Stéphanie mogorva, maximalista asszisztensnő. Igor fiatal, helyét kereső reklámmodell. Antonia céltudatos, magabiztos lány. E nem mindennapi jellembéli és társadalmi helyzetből fakadó különbözőségek mellett - ahogy az egy kiváló dramaturgiájú darabban lenni szokott -, egy kezdeti füllentés e négy szereplőt képtelenebbnél képtelenebb helyzetekbe sodorja. Minden adott tehát egy helyzetkomikumokban bővelkedő, fergeteges vígjátékhoz, amely a ’60-as években meghódította a Broadway-t, amelyből egy filmklasszikus is készült. 


Főszereplők: Détár Enikő, Hujber Ferenc, Bugár Anna, Sándor Péter/Horváth Gyula Antal, Harmath Imre. 
A Bánfalvy Stúdió és a Szabad Tér Színház közös előadásán Nádas Gábor zenéjét és Szenes Iván halhatatlan dalszövegeit a Chameleon Jazz Band kelti életre.


Belépődíj elővételben felnőtteknek 2.000 Ft, diákoknak, nyugdíjasoknak 1.600 Ft, az előadás napján egységesen 2.500 Ft (XIII. Kerületi Kártyával 10% kedvezményt biztosítunk a helyszínen a belépőjegy árából. A kedvezmények nem összevonhatóak! Jegyek a helyszínen vagy elektronikusan itt válthatók.).

Február 12-én, vasárnap 17.00 órától AZnavour - Zenés pillanatképek a sanzon királyának életéből. Az előadás az URARTU Örmény Színház előadása a Budapest Főváros XIII. Kerületi Örmény Nemzetiségi Önkormányzattal közös szervezésben valósul meg. Egy csepp Párizs, szerelem, Aznavour, Piaf és világslágerek. Charles Aznavour az örmény népirtás túlélőinek gyermeke. Párizsban született és gyermekszínészből vált énekes ikonná, s filmsztárrá. A francia sanzon örmény királya több ezer dalt szerzett hosszú-hosszú pályafutása alatt, és még ma is aktív. Charles Aznavour hitvallása szerint a francia szellemiség sajátos tükörképe a sanzon, a nemzeti kultúra elidegeníthetetlen része. Ennek szentelte életét. Edith Piaf társa és bizalmasa dalai révén filozofált és politizált is, általuk és bennük él. A 2014-ben nagy sikerrel bemutatott, 2016-ban régi és új szereplőkkel felújított színdarab alkotói az idén a 93 esztendős világsztár előtt tisztelegnek.


A belépés díjtalan!


RaM - Radnóti Miklós Művelődési Központ

Február 4-én, szombat 10.00-17.00 óra között ismét, de új helyszínen XIII. Kerületi Civil Szervezetek Napja. A rendezvény védnöke: Dr. Tóth József polgármester. Idén először, a RaM - Radnóti Miklós Művelődési Központ ad otthont az idei Civil napnak, amelyen a kerület civil szervezetei börze keretében, standokon és kiállításon keresztül mutatják be a lakosság részére tevékenységüket. Programjaik közt szerepelnek ügyességi játékok, erőnlét felmérés, virtuális evezőverseny, mozgás-improvizáció zenére, szimulációs szemüveges érzékelés és egészségügyi mérések, tanácsadások. A művészeti tevékenységet folytató civil csoportok a délutáni gálán mutatkoznak be. 


A szakmai fórum témája: a kerületi civil szervezetek együttműködése az önkormányzattal.


A részvétel díjtalan!


Újlipótvárosi Klub-Galéria

Február 16. 18.00 órától, az ünnepélyes megnyitót követően március 10-ig tekinthető meg Mester és Tanítványai – A Kisképző végzőseinek csoportos tárlata. A Török Pál utcai Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola hosszú évtizedekre visszatekintő hagyományokkal bír. Makáryné Fodor Éva a fotóművészeti, míg a festészeti fakultást Sinkó István művész-tanárok vezetik, felelősségük hatalmas. A kiállítás a pályakezdés szélén lévő gyerekek legizgalmasabb munkáiból kerül megrendezésre. 


A belépés díjtalan!



Utoljára frissítve: 2017-02-05 07:15:00

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>