. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Fagypont alatt a figyelem életmentő lehet
2016-11-30 03:14:12
Fagypont alatt a figyelem életmentő lehet

Fagypont alatt a figyelem életmentő lehet

Az idei tél első igazán hideg napjaiban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat mindenkit arra kér, hogy figyeljen oda a környezetére, vegye észre a földön fekvő embereket, a fűtetlen épületekben éjszakázó embereket. Fagypont alatt egy kicsit több figyelem ugyanis életmentő lehet.

A földön fekvő, a csupasz betonon ülő vagy az átázott ruhájú emberek gyorsan kihűlhetnek. Árulkodó jel lehet, ha valaki hosszú időn át mozdulatlanul ül, vagy fekszik. Ha ilyen emberre találkozunk, bátran menjünk oda hozzá és kérdezzük meg, tehetünk-e valamit érte, van-e szüksége segítségre. Ha az illető nem tud válaszolni, hívjuk a hajléktalan ellátó diszpécserszolgálatot – Budapesten a 061 338 4186 számon – vagy a 112-es segélyhívót.


Pontosan adjuk meg a helyszínt, és részletesen írjuk le, miért kérünk segítséget.


Ne felejtsük el, hogy nemcsak az utcán élők lehetnek veszélyben. A téli tragédiák nagy része fűtetlen lakásokban történik, ezek megelőzése közös felelősségünk. A nagy hidegben bármilyen szokatlan jelenség árulkodó lehet. Bajt jelenthet, ha nem füstöl a kémény, ha nappal is égve maradt a villany, ha nem látjuk a megszokott időben a szomszédot. Ne felejtsük el, hogy nemcsak az utcán élők lehetnek veszélyben.


A téli tragédiák nagy része fűtetlen lakásokban történik, ezek megelőzése közös felelősségünk.  Bajt jelenthet, ha nem füstöl a kémény, ha nappal is égve maradt a villany, ha nem látjuk a megszokott időben a szomszédot. Ne habozzunk becsengetni és szükség esetén azonnal hívjunk segítséget!
   

Magyar Máltai Szeretetszolgálat - OS

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnö...
Bővebben >>