. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Érettségizettek köszöntése
2015-06-28 10:49:11
Érettségizettek köszöntése

Érettségizettek köszöntése

2015. június 26-án az önkormányzat képviselő-testületi termében köszöntötte dr. Tóth József a kitűnő érettségi vizsgát tett diákokat, szüleiket, osztályfőnökeiket. Az ünnepségen megjelent Hiszékeny Dezső országgyűlési képviselő, Holopné Schramek Kornélia alpolgármester, Takács Ferenc képviselő a Szociális, Egészségügyi és Művelődési Bizottság elnöke, valamint Bencsik Péter diákpolgármester. Tekintse meg képgalériánkat.


Dr. Tóth József beszédében emlékeztetett arra, hogy az ünnepséggel a kerület a tehetséget ismeri el, azokét, akik szorgalmukkal és teljesítményükkel kiemelkedtek jól teljesítő társaik közül is. Köszönte a szülők, a pedagógusok, az igazgatók munkáját, segítségét, akik hozzájárultak a kiváló eredmény eléréséhez. Kérte, hogy a most kitűnően érettségizettek életük során, ha máshová vezeti őket a sors, akkor is emlékezzenek és legyenek büszkék kerületükre.

 

A kitüntettek tiszteletére adott műsorban a Németh László Gimnázium tanulói működtek közre. Elsőként Arányi Dorottya, ezt követően Lázár Krisztina, majd Zheng Juan Qui, végezetül Márton Sára.

 

A tehetséggondozás jegyében a 2000/2001-es tanévben köszöntöttük első alkalommal a kitűnően érettségizett diákokat. Az azóta eltelt 15 év alatt a kezdeményezésből elismert hagyomány lett. 2012-ig összesen 866 kitűnő eredményű diákot köszöntöttünk, az érettségizők 19,3%-át. A kitűnően érettségizett diákok köszöntését önkormányzatunk önként vállalta. Az iskolák 2013. január 1-jével történt államosítása miatt a Képviselő-testület úgy döntött, hogy átalakított formában, de továbbra is köszönti a XIII. kerületben lakó és a XIII. kerületben középiskolába járó kitűnően érettségiző diákokat. 2013-ban 10, 2014-ben 18 fiatalt köszöntöttünk.

 

Kitűnőre érettségizett:


Berzsenyi Dániel Gimnáziumból Neubrandt Dóra, Formanek András, Schwarcz Tamás, Simon Tamás Dorián, Horváth Gergő Márk, Korpa Krisztián, Németh Flóra.

 

Németh László Gimnáziumból Gracia Daniel, Kléber Eszter, Lovas Miklós, Pintér Dóra, Botos Máté Szabolcs, Elekes Felicián, Sebők Bence, Bende Márton, Büchler Sára, Grád Zsófia, Rátkai Zsófia, Szűcs Dóra.

 

A diákok Emléklapot és ajándékkönyveket vettek át. Gratulálunk az ünnepelteknek! Feleljenek meg az előttük álló kihívásoknak, találják meg az élet kérdéseire a helyes válaszokat!

 

Utoljára frissítve: 2015-06-28 10:52:04

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándék...
Bővebben >>