. Ma Béla napja van.
Emlékezzünk Ságvári Endrére
2014-07-26 15:01:27
Emlékezzünk Ságvári Endrére

Emlékezzünk Ságvári Endrére

MEGHÍVÓ

 

Ságvári Endre antifasiszta mártír meggyilkolásának  70. évfordulóján tartandó megemlékezésre

Ságvári Endre körüli polémiát a leglényegesebb kérdésre egyszerűsítjük:1944-ben, aki a nácik és honi kiszolgálóik ellen küzdött, fegyvert fogott és meghalt az hazafinak tekinthető-e ma ? Lehet-e hősként tisztelni egy kommunistát? Például Németországban Gróf  Claus Schenk von Stauffenberg esetében egy náci tisztet? 
S ha szerte Európában méltán megemlékeznek a Hitler elleni összeesküvők áldozatára, mennyivel inkább jogunk és kötelességünk, hogy bölcsen figyelmen kívül kell hagyjunk megannyi ideológiai ferdeséget, amint azt példának okáért Bajcsy-Zsilinszky Endre esetében is tesszük, és meghajtjuk fejünket Ságvári és Bajcsy Zsilinszky Endre emléke előtt is. 
Annyira azért nem dúskálunk erkölcsi erőben, hogy akár csak egyetlen nemzeti hőst is pazarlón átengedhessünk a feledésnek!  Van más út is, mint az önfeladás, mely a diktátoroknak, a  gyűlölködőknek, a történelemhamisítás specialistáinak döntéseit tudomásul veszi!


A Remíz Étterem  előtt  (Bp, II. kerület, Budakeszi út 7.) egykori fegyveres harc helyszínén este 20 órakor tartunk demonstrációt is.    

                                                       dr. Donáth Ferenc                                                          

          Nagy Imre Társaság  Budapesti  Szervezet           

 

        

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>