. Ma Auguszta napja van.
Elrontottuk a rendszerváltást
2015-05-27 04:21:26
Elrontottuk a rendszerváltást

Elrontottuk a rendszerváltást

Az elmúlt két és fél évtized a vadkapitalizmus, a gátlástalanság, a kiszolgáltatottság, a tömeges elszegényedés időszaka volt. A politikai elit tisztességtelen   célok érdekében visszaélt hatalmával. A közpénzeket ellopták, az országot kifosztották, a magyar társadalom egyre nagyobb részét kényszerítették a szegénységbe és reménytelenségbe.

 

Minden ember egyenlő méltósággal és jogokkal születik. Jogunk van a jóléthez, a biztonsághoz, a boldogságra törekvéshez, az egészséghez, az  emberhez  méltó  élethez.  Az  olyan  kormányt,   az  olyan hatalmat, amely semmibe veszi jogainkat és méltóságunkat, jogunk és kötelességünk elzavarni. De  nem  elég  a  kormányváltás, nem elég a gazember-politikusokat elzavarni. Új rendszerváltás kell az emberhez méltó élet megteremtéséhez. Ennek érdekében megalkottuk az új rendszerváltás alapprogramját.

 

Kárpótoljuk a rendszerváltás veszteseit. Mindenkinek munkát biztosítunk, aki dolgozni akar. Megemeljük a megalázóan alacsony nyugdíjakat. Emberhez méltó életet biztosítunk a rászorulóknak. Megélhető demokráciát teremtünk. Helyreállítjuk az állam szolidaritási funkcióit, munkahelyek százezreit hozzuk létre az alacsony képzettségűek számára. Szociális szövetkezetekkel és Farmer Szövetkezetekkel növeljük a mezőgazdaságban dolgozók számát. Fejlett technológiájú termékek fejlesztésébe és gyártásába fogunk az állam és a tudományos világ közreműködésével. Rabszolgamunka helyett emberhez méltó életet biztosítunk.

 

Megteremtjük a fejlett technológiájú magyar ipart,   export orientált gazdaságot hozunk létre, a kutatás-fejlesztés és a technológiai innovációtámogatását növeljük. A magyar természeti   erőforrások megbecsülését és kiaknázását fokozzuk. Fejlesztjük a mezőgazdaságot és élelmiszeripart. Állami vállalatokat alapítunk gazdaságpolitikai céljaink megvalósítására. Megbecsüljük és megfizetjük a munkát. A gazdasági növekedésből származó adóbevétel-többlet felét kötelezően béremelésre fordítjuk. Bérfejlesztési   programot indítunk a közszférában, bérnövelési adókedvezményt adunk a versenyszférának. Fizessenek a gazdagok! Progresszív  jövedelemadót vetünk ki: Az átlagjövedelmek adóját csökkentjük.

 

Adókedvezményt biztosítunk az alacsony fizetésekre, extra adóval sújtjuk az extra fizetéseket. Progresszív vagyonadót vezetünk be: Mindenki számára megfizethető adó az 50 millió forint alatti vagyonokra, méltányos adó a magasabb vagyonokra, extra adó a 10 éven belül szerzett vagyonokra. Gyermekeinknek emberi jövőt teremtünk. A tudás alapú társadalom megteremtésére alkalmas oktatási rendszert és tananyagot hozunk létre. Gyakorlat-központú, modern ismereteket átadó szakképzést, valódi nyelvtudást adó nyelvi képzést biztosítunk. Széleskörűen elérhetővé tesszük az otthontanulást és a tapasztalati tanulást. Tisztességessé tesszük a politikát. Börtönbe juttatunk minden törvénysértő politikust, börtönbe vetjük a hatalom tisztességtelen gazdasági haszonélvezőit!

 

Jogállami keretek között teljes körű elszámoltatást viszünk véghez. Elvégezzük a politikusok vagyongyarapodásának teljes körű átvilágítását, a nem igazolható vagyonok  elkobzását.  A  közbeszerzések és pályázatok eredményeit ellenőrizzük, a politikai döntések által szerzett profitot elvonjuk. Felnőttnek nézzük az   embereket. Biztosítjuk a szólás és sajtószabadságot, az emberek sokoldalú tájékozódásának lehetőségét. Nem szólunk bele a gyereknevelésbe, megszüntetjük a kötelező hittant és erkölcstant.   A  kereskedőkre és a munkavállalókra bízzuk a vasárnapi nyitva tartást. Takarékos államot működtetünk. Csökkentjük a  bürokráciát és a cégek bürokratikus kötelezettségeit.

 

Megszüntetjük a párhuzamosan működő és a felesleges állam hivatalokat és intézményeket. Méltányos adórendszert hozunk létre. Versenyképes  forgalmi adó (áfa) kulcsokat határozunk meg, csökkentjük a cégek és a munkavállalók adó- és járulékterhét. Bevezetjük a vagyonadót az 50 millió forint feletti vagyonokra, mindenki számára megfizethető adómértékkel.

 

Esélyt adunk mindenkinek. Felszámoljuk   a   mély szegénységet, megszüntetjük a gyermekéhezést. Munkahelyeket teremtünk az alacsony képzettségűeknek. Évente százmilliárd forintot biztosítunk a romák oktatására, képzésére és munkahelyteremtésre. Személyes törődést és méltóságteljes életet biztosítunk a fogyatékkal élőknek.

 

Megvédjük a bántalmazott nőket, anyákat és gyermekeket Hozzáértő,   felelős kormányzást folytatunk. Kormányon  egyetlen érdeket   ismerünk, a társadalmi érdeket. A kormány és a minisztériumok döntéseit szakértői és társadalmi egyeztetéseken alapozzuk meg. A kormány tevékenységének középpontjába a jólét, a biztonság és a kiszámíthatóság megteremtését állítjuk. Az egészség alapjog.  Mindenkinek biztosítjuk, hogy betegségét az egészségügy rövid időn belül diagnosztizálja, kezelést megkezdje. A drága és nehezebben hozzáférhető kezelések várólistáit folyamatosan csökkentjük. Növeljük a betegségmegelőzésre fordított költségvetési kiadásokat. Tisztességes bért biztosítunk az az egészségügy dolgozói számára.

 

Garantáljuk a nyugdíjak értékállóságát, a gazdaság teljesítményétől függően emeljük a nyugdíjak reálértékét. Megemeljük a megalázóan alacsony nyugdíjakat. Adókedvezménnyel segítjük a nyugdíjas szülők támogatását. Országos hálózatot hozunk létre az időskorúak közösségi tevékenységeinek támogatására. Számítunk az idősek segítségére, támogatására programunk megvalósítása során.

 

Kiszámítható gazdaságpolitikát folytatunk. Stabil adópolitikát, stabil befektetési környezetet hozunk létre. Kivezetjük a szektorális különadókat. Csökkentjük az állami elvonás mértékét. Megszüntetjük a felesleges túlszabályozásokat, felgyorsítjuk az engedélyezési eljárásokat. Ösztönözzük a befektetéseket. Fejlett, tudás alapú mezőgazdaságot hozunk létre.

 

A teljes program itt: www.fgrp.hu

 

 

Földművelők, - Gazdálkodók és az Új Élet Rendszerváltó Pártja (FDRP) - MTI

 

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
A legfontosabb jogaink munkavállalóként – Jobb tisztában lenni velük!
Sajnos gyakran hallani rémhíreket főnökök garázdálkodásáról, ahogy pokollá teszik a munkavállalók életét. Bármennyire is szükségünk van a munkára, téves gondolat, hogy mi...
2024-03-21 16:49:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
Bővebben >>