. Ma Béla napja van.
Elment örökre Magyarország legismertebb szaxofonosa
2014-11-21 07:22:49
Elment örökre Magyarország legismertebb szaxofonosa

Elment örökre Magyarország legismertebb szaxofonosa

Ötvenhat éves korában, hosszas, súlyos betegség után hétfőn este elhunyt Magyarország „vezető szaxofonosa", Csepregi Gyula. Szinte nincs olyan neves hazai előadó, akinek felvételén nem szerepel vendégszólistaként. Tanított a Zeneakadémián, dolgozott a Magyar Rádió volt tánczenekarában, a jelenleg önállóan működő Stúdió 11-ben, amelynek pár éve művészeti vezetője is volt. Évekig szerepelt egy nemzetközi, all stars zenekarban, világhírű partnereivel Twin Lines Project néven adtak koncerteket. Játszott szólistaként Skandináviában és amerikai muzsikusokkal. Ismerték a nevét Angliában és Németországban is.
 

1982-től kezdve az élvonalbeli dzsesszmuzsikusok szinte mindegyikével folyamatosan koncertezett: Kovács Gyulával, Kőszegi Imrével, Babos Gyulával és Pege Aladárral. Vasvári Pállal, Jávori Vilmossal és Szakcsi Lakatos Bélával harminc évig ők voltak a Magyar Jazz Quartet.

 

A hazai popzenészek mellett szólistaként együtt zenélt Presser Gáborral, a Bikini zenekarral, Szűcs Judithtal, Komár Lászlóval. Gyakran lépett föl – többek mellett – Cserháti Zsuzsával, Hobóval, Tátrai Tiborral és Demjén Ferenccel. Több mint félezer hazai könnyűzenei kiadványon találkozhatunk nevével, és elkalandozott a szimfonikus zene területére is (Budapest Symphonic Band).

Az ötszörös Emerton-díjas, kétszeres nívódíjas művész nemzetközi elismeréseket szép számmal kapott.

 

Forrás

 

I Call Your Name-Csepregi Gyula-Téli Márta-Lerch István

 

 

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>