. Ma Márk napja van.
Elengedhetetlen további források bevonása az egészségügybe
2016-08-16 03:49:38
Elengedhetetlen további források bevonása az egészségügybe

Elengedhetetlen további források bevonása az egészségügybe

Az Együtt ismét felszólítja a Fidesz-kormányt, hogy a budapesti nyári olimpiai előkészületek, a Budai Várnegyed felújítása és Paks2 terhére biztosítson 120 milliárd forint azonnali pluszforrást a működésképtelenség határára sodródott egészségügy számára.


Az év végéig ismét elérheti a 70 milliárd forintot a kórházak tartozása, írta meg a Népszava. Az összes állami intézmény tartozásának háromnegyede az egészségügyben keletkezik, ami jól mutatja, hogy az egészségügyi rendszer a működésképtelenség határán van.


Az Együtt már januárban megmondta: 120 milliárd forint azonnali pluszforrást kell biztosítani az egészségügy számára, különben az továbbra is csak adósságokat halmoz majd fel. Már akkor is tudni lehetett, hogy a Fidesz a 2016-os kórházi költségvetést is alultervezte, így idén nyáron a kórházak adósságállománya ismét túllépi a 70 milliárd forintos határt.


Jelenleg a kórházak az alapfeladatait ellátása érdekében halmoznak fel adósságokat. Az Orbán-kormány azonban nem nyújt megfelelő finanszírozást, így év végén a beszállítókkal adósság-elengedésről kénytelenek tárgyalni a kórházak, majd végül a jó részét így is, úgy is kifizetik.


Az Együtt szerint ezt az ördögi kört meg kell szüntetni, és azonnali pluszforrást kell biztosítani a működésképtelenség határára sodródott egészségügy számára. Ezt a pénzt a luxushóbort budapesti nyári olimpia előkészületeire, a Budai Várnegyed felújítására, valamint a korrupt és káros Paks2-beruházásra előirányzott pénzből kell elvenni!


OS

Fotó: Hvg

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>