. Ma Emma napja van.
Elég volt az ígérgetésekből!
2015-07-01 06:08:18
Elég volt az ígérgetésekből!

Elég volt az ígérgetésekből!

Július elseje két szempontból is fontos ünnep lenne, az egészségügyi dolgozók és a közszolgálati tisztviselők ünnepe. Csak lenne! E két szektor dolgozóinak már évek óta nincs miért ünnepelniük, ugyanis béreik nemhogy munkájuk megbecsülését nem tükrözik, hanem sok esetben még a megélhetésükhöz sem elegendőek. Ez az állapot tarthatatlan!

 

Az egészségügy és a közszféra dolgozóinak egyre nagyobb hányada kényszerül a létminimum alatti fizetésből megélni, vagyis inkább vegetálni. Felháborítónak tartjuk, hogy az állam és a társadalom szolgálatát ellátó munkavállalók ilyen méltatlan helyzetbe kerültek, s hogy e helyzet megoldását a kormányzat felelőtlen módon elodázta vagy éppen megosztó döntéseivel és politikájával csak tovább mélyítette.

 

A 2016-os költségvetési tervben sem az egészségügyre, sem a közszolgálati területre szánt források nem biztosítanak megfelelő fedezetet az ott dolgozók keresetének megfelelő mértékű emelésére, tisztes megélhetésük megteremtésére.

 

Bár születtek részmegállapodások és ígéretek életpályamodellekről, de tényleges béremelésben a közszféra dolgozóinak igen nagy része már több mint 7 éve nem részesült, hiszen a béreiket még a pénzügyi és gazdasági válság kezdetekor, 2008-ban befagyasztották, a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) és tagszervezetei tárgyalási kezdeményeit és javaslatait pedig a kormányzat képviselői rendre visszautasították az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács egyeztetésein.

 

Elég volt abból, hogy hamis ígérgetésekkel és munkavállalókat egymás ellen fordító döntésekkel akarják megosztani a közszféra egységét!

 

A SZEF Szövetségi Tanácsa felszólítja a kormányt, hogy a lehető leghamarabb orvosolja a közszolgálatban dolgozó munkavállalók tarthatatlan bérhelyzetét, folytasson érdemi tárgyalásokat és minél hamarabb kössön bérmegállapodást a közszféra egyetlen reprezentatív szakszervezeti konföderációjával, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával.

 

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma felhívja tagszervezeteit, azok tagságát és felkéri a lakosságot is, hogy támogassák a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálatban Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) által meghirdetett közszolgálati szolidaritási akciót és tűzzék ki ennek jeléül a kék szalagot, valamint hogy vegyenek részt a 2015. július 1-jei az Őszintén az Egészségügyről Akciócsoport által szervezett demonstráción és személyes jelenlétükkel támogassák az egészségügyben dolgozók jogos követeléseit!

 

 

 

Szakszervezetek Együttműködési Fóruma Szövetségi Tanácsa - MTI

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
Bővebben >>