. Ma Ákos, Bátor napja van.
El sem készült, máris befagy a budapesti elektronikus jegyrendszer
2017-01-11 05:36:04
El sem készült, máris befagy a budapesti elektronikus jegyrendszer

El sem készült, máris befagy a budapesti elektronikus jegyrendszer

Lassan úgy nézik az emberek a fővárosi közösségi közlekedést, mint egy folytatásos szappanoperát naponta új kalandokkal. A metro-saga legújabb epizódjában a jegy- és bérletautomaták tömegén fogott ki a fagy, és teljes városrészek maradtak jegyvásárlási lehetőség nélkül.


A Párbeszéd azt követeli a fővárostól, hogy rendezze végre a jegyek árusítása, nyomtatása és az elektronikus rendszer körüli problémákat.


A Párbeszéd jelenti, hogy télen hideg van, fúj a szél, esik a hó, és ez több száz éve így van Magyarországon. Mellesleg a következő télen is erre lehet számítani, az illetékeseknek érdemes beírni hát a naptárba, hogy felkészüljenek rá. Mivel a budapestivel azonos automaták üzemelnek Svájcban is, ezért nyilvánvaló, hogy nem a tél, hanem a magyaros üzemeltetési és karbantartási hiányosságok okozták a befagyást.


Ám ha a főváros vezetése továbbra is csak a BKK szétverésére koncentrál, elüldözi a szakembereket és a kormánnyal karöltve pénzt von el a közlekedés működtetéséből, akkor nemcsak a felkészülés marad el, de az immár két éve megköttetett fővárosi elektronikus jegyrendszer felállítására vonatkozó szerződések is meghiúsulhatnak.


A Párbeszéd bízik abban, hogy a Főváros és a BKK vezetői visszamutogatás helyett végre nekilátnak és a már előkészített tervek és szerződések szerint megvalósítják a RIGO elektronikus jegyrendszert. Viszont, ha a BKK nem tudja megoldani a jegyautomaták üzemeltetését sem, akkor mi garantálja, hogy az e-jegyrendszer működtetése jó kezekben lesz-e. Az pedig a minimum lenne, hogy ahol és amíg a BKK jegyárusítás akadozik, ott büntetés se legyen.


Párbeszéd javasolja továbbá, hogy a szmoghelyzet miatt a súlyos légszennyezettségi napokon ingyenessé tegyék a közösségi közlekedést.


V. Naszályi Márta, a Párbeszéd elnökségi tagja - OS

További híreink
A LED világításban rejlő lehetőségek beltéren
A LED világítás kapcsán gyakran emlegetjük a költséghatékony működést, a hosszabb élettartamot, a bennük rejlő egyéb lehetőségekről azonban már lényegesen kevesebb szó esik.
2020-02-22 12:58:36, Hírek, Fókuszban Bővebben
Négymilliárdot szán a kormány „szurkolói programra”
2020-ban a foci-EB egyik helyszíne, 2027-ben pedig újra vizes világbajnokság házigazdája lesz Magyarország, az előkészületeket pedig már meg is kezdte a kormány.
2020-02-17 21:08:55, Hírek, Fókuszban Bővebben
Tippeljen: miért viszik egzotikus országokba a pénzünket Orbánék...?
600 millió eurós hitelkeretet biztosított Szaud-Arábiában Szijjártó Péter külügyminiszter. Miért?
2020-01-25 16:46:26, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Száznegyvenegyre emelkedett a fagyhalál áldozatainak száma, húsz nap alatt 19-en fagytak meg – tudatta kedden ...
Bővebben >>