. Ma Ellák napja van.
El sem készült, máris befagy a budapesti elektronikus jegyrendszer
2017-01-11 05:36:04
El sem készült, máris befagy a budapesti elektronikus jegyrendszer

El sem készült, máris befagy a budapesti elektronikus jegyrendszer

Lassan úgy nézik az emberek a fővárosi közösségi közlekedést, mint egy folytatásos szappanoperát naponta új kalandokkal. A metro-saga legújabb epizódjában a jegy- és bérletautomaták tömegén fogott ki a fagy, és teljes városrészek maradtak jegyvásárlási lehetőség nélkül.


A Párbeszéd azt követeli a fővárostól, hogy rendezze végre a jegyek árusítása, nyomtatása és az elektronikus rendszer körüli problémákat.


A Párbeszéd jelenti, hogy télen hideg van, fúj a szél, esik a hó, és ez több száz éve így van Magyarországon. Mellesleg a következő télen is erre lehet számítani, az illetékeseknek érdemes beírni hát a naptárba, hogy felkészüljenek rá. Mivel a budapestivel azonos automaták üzemelnek Svájcban is, ezért nyilvánvaló, hogy nem a tél, hanem a magyaros üzemeltetési és karbantartási hiányosságok okozták a befagyást.


Ám ha a főváros vezetése továbbra is csak a BKK szétverésére koncentrál, elüldözi a szakembereket és a kormánnyal karöltve pénzt von el a közlekedés működtetéséből, akkor nemcsak a felkészülés marad el, de az immár két éve megköttetett fővárosi elektronikus jegyrendszer felállítására vonatkozó szerződések is meghiúsulhatnak.


A Párbeszéd bízik abban, hogy a Főváros és a BKK vezetői visszamutogatás helyett végre nekilátnak és a már előkészített tervek és szerződések szerint megvalósítják a RIGO elektronikus jegyrendszert. Viszont, ha a BKK nem tudja megoldani a jegyautomaták üzemeltetését sem, akkor mi garantálja, hogy az e-jegyrendszer működtetése jó kezekben lesz-e. Az pedig a minimum lenne, hogy ahol és amíg a BKK jegyárusítás akadozik, ott büntetés se legyen.


Párbeszéd javasolja továbbá, hogy a szmoghelyzet miatt a súlyos légszennyezettségi napokon ingyenessé tegyék a közösségi közlekedést.


V. Naszályi Márta, a Párbeszéd elnökségi tagja - OS

További híreink
Plusz 20 milliárdot kap kormánypropagandára a köztévé
Csütörtöki ülésén döntött a Költségvetési Bizottság a 2021-es költségvetéshez benyújtott utolsó körös javaslatokról, köztük arról is, hogy a megszokott 77 milliárd forint...
2020-06-26 20:27:41, Hírek, Fókuszban Bővebben
Kényelmes és biztonságos hordozás megfelelő laptoptáska segítségével
A táska egy olyan hétköznapi használati tárgy, amellyel mindannyian rendelkezünk, mivel hasznossága tagadhatatlan. Ma már különböző céllal lehet táskákat vásárolni, akár ...
2020-06-21 13:00:50, Hírek, Fókuszban Bővebben
Egy kicsit merüljünk el a Vintage Malt Whisky bűvöletében
A Vintage Malt Whisky története valóságos sikersztori, méghozzá egyenesen Skóciából. Persze nemcsak inspirációszerzés céljából érdemes jobban megismerni a márkához kapcso...
2020-06-21 12:53:00, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A táska egy olyan hétköznapi használati tárgy, amellyel mindannyian rendelkezünk, mivel hasznossága tagadhatat...
Bővebben >>