. Ma Valter napja van.
El sem készült, máris befagy a budapesti elektronikus jegyrendszer
2017-01-11 05:36:04
El sem készült, máris befagy a budapesti elektronikus jegyrendszer

El sem készült, máris befagy a budapesti elektronikus jegyrendszer

Lassan úgy nézik az emberek a fővárosi közösségi közlekedést, mint egy folytatásos szappanoperát naponta új kalandokkal. A metro-saga legújabb epizódjában a jegy- és bérletautomaták tömegén fogott ki a fagy, és teljes városrészek maradtak jegyvásárlási lehetőség nélkül.


A Párbeszéd azt követeli a fővárostól, hogy rendezze végre a jegyek árusítása, nyomtatása és az elektronikus rendszer körüli problémákat.


A Párbeszéd jelenti, hogy télen hideg van, fúj a szél, esik a hó, és ez több száz éve így van Magyarországon. Mellesleg a következő télen is erre lehet számítani, az illetékeseknek érdemes beírni hát a naptárba, hogy felkészüljenek rá. Mivel a budapestivel azonos automaták üzemelnek Svájcban is, ezért nyilvánvaló, hogy nem a tél, hanem a magyaros üzemeltetési és karbantartási hiányosságok okozták a befagyást.


Ám ha a főváros vezetése továbbra is csak a BKK szétverésére koncentrál, elüldözi a szakembereket és a kormánnyal karöltve pénzt von el a közlekedés működtetéséből, akkor nemcsak a felkészülés marad el, de az immár két éve megköttetett fővárosi elektronikus jegyrendszer felállítására vonatkozó szerződések is meghiúsulhatnak.


A Párbeszéd bízik abban, hogy a Főváros és a BKK vezetői visszamutogatás helyett végre nekilátnak és a már előkészített tervek és szerződések szerint megvalósítják a RIGO elektronikus jegyrendszert. Viszont, ha a BKK nem tudja megoldani a jegyautomaták üzemeltetését sem, akkor mi garantálja, hogy az e-jegyrendszer működtetése jó kezekben lesz-e. Az pedig a minimum lenne, hogy ahol és amíg a BKK jegyárusítás akadozik, ott büntetés se legyen.


Párbeszéd javasolja továbbá, hogy a szmoghelyzet miatt a súlyos légszennyezettségi napokon ingyenessé tegyék a közösségi közlekedést.


V. Naszályi Márta, a Párbeszéd elnökségi tagja - OS

További híreink
Sztárportré - Zoltán Erikával
Éhesen ne menjünk közértbe, mert sokkal több mindent vásárol az ember, mint amennyi kell! Ez nagy titok, de én sem tudom mindig alkalmazni.
2017-02-01 05:11:53, Hírek, Fókuszban Bővebben
Sztárportré - Tabáni István
Szerintem az emberek többsége nem tud túllépni önmagán, vagy nem tud megbocsátani magának. Előfordul, hogy másoknak sem, de szerintem a legnehezebb dolog, hogy önmagunkna...
2017-01-26 04:09:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Sztárportré - Boros Lajos
Nagyon jó memória kell a hazugsághoz! Én nem tudok hazudni, mert lebuktatom magam állandóan, locsi-fecsi vagyok. Mondtam a családomnak is, hogy előttem ne mondjanak titko...
2017-01-25 04:05:57, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Kedd reggelre elhunyt a Péterfy Kórház érsebésze, és már aznap ellátási gondok voltak a fővárosban, írta a Med...
Bővebben >>