. Ma György napja van.
El sem készült, máris befagy a budapesti elektronikus jegyrendszer
2017-01-11 05:36:04
El sem készült, máris befagy a budapesti elektronikus jegyrendszer

El sem készült, máris befagy a budapesti elektronikus jegyrendszer

Lassan úgy nézik az emberek a fővárosi közösségi közlekedést, mint egy folytatásos szappanoperát naponta új kalandokkal. A metro-saga legújabb epizódjában a jegy- és bérletautomaták tömegén fogott ki a fagy, és teljes városrészek maradtak jegyvásárlási lehetőség nélkül.


A Párbeszéd azt követeli a fővárostól, hogy rendezze végre a jegyek árusítása, nyomtatása és az elektronikus rendszer körüli problémákat.


A Párbeszéd jelenti, hogy télen hideg van, fúj a szél, esik a hó, és ez több száz éve így van Magyarországon. Mellesleg a következő télen is erre lehet számítani, az illetékeseknek érdemes beírni hát a naptárba, hogy felkészüljenek rá. Mivel a budapestivel azonos automaták üzemelnek Svájcban is, ezért nyilvánvaló, hogy nem a tél, hanem a magyaros üzemeltetési és karbantartási hiányosságok okozták a befagyást.


Ám ha a főváros vezetése továbbra is csak a BKK szétverésére koncentrál, elüldözi a szakembereket és a kormánnyal karöltve pénzt von el a közlekedés működtetéséből, akkor nemcsak a felkészülés marad el, de az immár két éve megköttetett fővárosi elektronikus jegyrendszer felállítására vonatkozó szerződések is meghiúsulhatnak.


A Párbeszéd bízik abban, hogy a Főváros és a BKK vezetői visszamutogatás helyett végre nekilátnak és a már előkészített tervek és szerződések szerint megvalósítják a RIGO elektronikus jegyrendszert. Viszont, ha a BKK nem tudja megoldani a jegyautomaták üzemeltetését sem, akkor mi garantálja, hogy az e-jegyrendszer működtetése jó kezekben lesz-e. Az pedig a minimum lenne, hogy ahol és amíg a BKK jegyárusítás akadozik, ott büntetés se legyen.


Párbeszéd javasolja továbbá, hogy a szmoghelyzet miatt a súlyos légszennyezettségi napokon ingyenessé tegyék a közösségi közlekedést.


V. Naszályi Márta, a Párbeszéd elnökségi tagja - OS

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándék...
Bővebben >>