. Ma Emma napja van.
El kell törölni a kötelező trafiksötétítést
2015-04-26 06:33:23
El kell törölni a kötelező trafiksötétítést

El kell törölni a kötelező trafiksötétítést

A magyar kormány működését végiggondolatlan döntések, ötletek tragikus következményei kísérik. Szinte minden nap kerülnek elő hírek törvények nem várt mellékhatásairól: tönkretett kisvállalkozások, családi cégek, tönkretett tanárok, nővérek, orvosok, romba dőlt életek a következmények között.

 

A magyar dohánykereskedelem szétverése is hasonlóan tette tönkre magyar vállalkozások sokaságát, hogy aztán a piac újraosztása után nagyrészt Fidesz-közeliek kezére kerüljön minden.

 

Ma már jól tudjuk: a trafikszabályzás célja a dohánykereskedelem Fidesz-közeli kezekbe történő átjátszása volt. Az indoklás persze képmutatóan gyermekek védelmére, a dohánytermékek láthatóságának csökkentésére hivatkozott. Ezért többek közt előírták a trafikok portáljainak átláthatatlanná tételét, a sötétítést.

 

Törekvő, munkát kereső, jövőjüket építő emberek tömege dolgozik ma szó szerint sötét lyukakban, néhány négyzetméteres, napfény nélküli cellákban ennek a Fideszes képmutatás következtében.

 

A trafikok tolvajok kedvelt célpontjává váltak, hiszen "úgy sem lát be senki".  Kaposváron tragikus következménye lett mindennek: egy fiatal, ártatlan lány vesztette életét. A szörnyű tragédiát soha semmi nem fogja már ellensúlyozni.

 

Ezért követeljük, hogy a kormány azonnal nyújtson be törvénymódosítást a trafiksötétítés eltörlése érdekében.

 

Mi elutasítjuk a teljes mai trafikrendszert, és célunk, hogy megszüntessük azt a jelenlegi formájában. A közvetlen veszélyt azonban haladéktalanul, azonnal el kell hárítani! Ezért követeljük a kormány lépését. Most, azonnal.

 

 

Kunhalmi Ágnes, Kulturális bizottság alelnöke

Őrsi Gergely, önkormányzati képviselő

MTI

Fotó: Atv

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
Bővebben >>