. Ma Emma napja van.
Egyre jobban rá vannak szorulva a családok a hazautalt jövedelmekre
2016-10-05 11:30:06
Egyre jobban rá vannak szorulva a családok a hazautalt jövedelmekre

Egyre jobban rá vannak szorulva a családok a hazautalt jövedelmekre

Ismét rekordot döntött a külföldön élő magyarok által hazautalt összeg. Idén már több mint 1000 milliárd forintot küldtek haza, ami a magyar GDP 3%-át teszi ki. A növekvő összeg nemcsak arra utal, hogy egyre többen mennek el itthonról, hanem arra is, hogy az itthon maradók egyre jobban rá vannak szorulva a külföldön dolgozó családtagok támogatására.


Orbán Viktor korábban arról beszélt, hogy hasznos a kivándorlás, hiszen így komoly összegeket utalnak haza a külföldön dolgozó magyarok. A miniszterelnököt az már nem érdekli, hogy a tömeges kivándorlás és a növekvő munkaerőhiány miatt lassan kiürül az ország, megbénul a gazdaság, lassul a bérek növekedése, családok szakadnak szét.


Ma a magyar diákok kétharmada tervezi a külföldi munkavállalást és havonta 5-10 ezer fiatal hagyja el az országot. Ha a tendenciák folytatónak, unokák nélküli ország leszünk.


A Fidesz-KDNP-kormány a külföldön élő magyaroktól várja az itthon élők támogatását. Az LMP ezzel szemben minőségi közoktatással és szakképzéssel, a felsőoktatási kapuk megnyitásával, azonnali béremeléssel, szociális bérlakásokkal és a gyermekvállalást segítő családpolitikával tartaná itthon a fiatalokat, csábítaná haza a már kivándoroltakat. Mi azért dolgozunk, hogy mindenki itthon találja meg a számításait!


Schmuck Erzsébet, az LMP frakcióvezetője
 Kanász-Nagy Máté, az LMP ifjúsági szakszóvivője

OS

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>