. Ma Gedeon napja van.
Egyetemi ösztöndíj jár az USA-ban, ha eSportolsz
2015-01-25 21:57:39
Egyetemi ösztöndíj jár az USA-ban, ha eSportolsz

Egyetemi ösztöndíj jár az USA-ban, ha eSportolsz

Mi is az az eSport? Jelentése : "Egyéni vagy társas sport, ami kontrollált fizikai cselekvést igényel elektronikus eszközökön, ahol az egyén vagy csapat versenyez egymással. " (forrás: ProGamingTours.net) Tehát az USA-ban ha elég jó vagy bizonyos számítógépes játékokban, akár ösztöndíjat, sőt nem kevés fizetést is kaphatsz érte.

 

Vegyük például a League of Legends (LoL) nevű játékot, mely ingyenesen letölthető és játszható, mégis 624 millió $ bevétellel  zárta az előző évet. Összesen több mint 100 millió játékossal, és legalább 27 millió, napi szinten online játékossal, az utóbbi évek legsikeresebb számítógépes játéka lett.

 

 

 

Ha az USA-ban valaki elég jól LoL-ozik, akkor a felsőoktatási tanulmányait is állhatja állam bácsi, sőt ha felfigyelnek rá akár tagja lehet a több ezer profi csapat egyikének, ahol már fizetnek is azért, hogy az ember játsszon. Mint minden sportnak, az esportoknak is van világbajnoksága, ahol a győztes csapat (1 csapat = 5 játékos) nem kevesebb, mint 1 millió $-t nyer. Természetesen mint minden sikerért és eredményért, az eSportolásért is meg kell dolgozni, évek munkája is lehet, amíg egy játékos profi szintre léphet.

 

 

(League of Legends világbajnokság, döntő Dél-Korea 2014)

 

Az utóbbi években az eSport népszerűsége az egekbe szökött, egyre több és több játékos csábul el, mondván, hogy ez az a munka amiről mindenki álmodik, olyat csinálhatsz amit élvezel, és még fizetnek is érte.

 

Az eSport nyújtotta lehetőségekre már Hollywood és a Disney is felfigyelt, olyannyira hogy élőszereplős filmet készítenek egy eSportoló életéről. Elméletileg ebből a filmből a néző betekintést nyerhet egy hivatásos gamer mindennapjaiba, problémáiba és hogy hogyan hasznosítható az esportolóként megszerzett tudás a mindennapokban.

 

Saját véleményem szerint, az eSport és az esportolók előtt nagy jövő áll, tudván hogy a technika és az elektronika, generációról generációra egyre nagyobb szerepet tölt be az átlagember életében.

 

A számítógépes és konzolos játékok tömkelegéből egy olyan világ nyílik meg amely sportolási, szórakozási és nem utolsó sorban munkalehetőséget ad.

 

Szász István

 

forrás: gamestar.hu

 

Utoljára frissítve: 2015-01-25 22:27:19

További híreink
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
A legfontosabb jogaink munkavállalóként – Jobb tisztában lenni velük!
Sajnos gyakran hallani rémhíreket főnökök garázdálkodásáról, ahogy pokollá teszik a munkavállalók életét. Bármennyire is szükségünk van a munkára, téves gondolat, hogy mi...
2024-03-21 16:49:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Milyen deszkát használjunk otthoni barkácsoláshoz?
Számtalan megoldás közül lehet választani, de egyáltalán nem mindegy, hogy melyik számít a leghatékonyabbnak, melyik felel meg igazán az igényeinknek és mivel a legkönnye...
2024-03-14 17:40:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A DK visszalépteti eddigi csepeli jelöltjét és beáll a momentumos Dukán András Ferenc polgármester jelölti kam...
Bővebben >>