. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Egyenlő munkát, egyenlő bért!
2016-09-15 04:58:39
Egyenlő munkát, egyenlő bért!

Egyenlő munkát, egyenlő bért!

A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) országos kampányt indított a nők és a férfiak közötti bérkülönbség felszámolásáért, amelyhez az MSZP is csatlakozott. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a munkaadók kevesebbet fizetnek a munkáért azért, mert valaki nő. Bár a Fidesz-kormány a családok támogatójaként hirdeti magát, ennek ellenére a családfenntartó anyák kevesebb keresetből próbálnak helytállni.


Szerdán Debrecenben együtt kampányoltak a szakszervezettel az MSZP megyei nőtagozatának aktivistái. Gurmai Zita, országos nőtagozati elnök a rendezvényen elmondta: az Európai Unió még 2014-ben tett egy ajánlást a probléma kezelésére, azóta azonban nem történt semmi. A férfiak uralta politika ezt Magyarországon még napirendre sem kívánja tűzni, ami elfogadhatatlan!


Az MSZP elnökségi tagja úgy fogalmazott, hogy ma Magyarországon 20% a bérkülönbség a férfiak javára. Vagyis a nők a férfiakhoz képest 2 hónapot ingyen dolgoznak. Az alacsonyabb bér pedig egyben kevesebb nyugdíjat is eredményez majd. Itt az idő, hogy ugyanazért a munkáért ugyanolyan fizetés járjon a nőknek, mint a férfiaknak!


A férfiak ne csak az ajtóban engedjék előre a hölgyeket! Az igazi tisztelet és megbecsülés az lenne, ha anyagilag is értékelnék a nők teljesítményét - szólított fel a politikus.


Gurmai Zita bejelentette, hogy az MSZP határozati javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek a hátrányos megkülönböztetés ellen. Amennyiben elfogadásra kerül az előterjesztés, jogi lehetőség nyílik a diszkriminatív gyakorlat elleni fellépéshez.


Gurmai Zita, nőtagozati elnök, országos elnökségi tag és

Huszka Imre, Hajdú-Bihar megyei elnök

OS

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>